POST EN CATALÀ

60 PROPOSTES PER FER A LES VIDEOTRUCADES AMB ELS INFANTS (5 són per fer a l’última vídeotrucada d’aquest curs)

En aquests temps que ens toca viure, als mestres ens toca reinventar-nos i buscar i proposar activitats per a fer amb els nostres infants a través de plataformes com zoom, meet, hangouts, la que hagueu decidit a l’escola utilitzar per veure’ns amb els infants i passar sobretot, una bonica estona, doncs l’excusa és trobar-nos i mantenir aquest contacte especial que encara que sigui a través d’una pantalla, els més petits (i no tan petits), el que volen és veure al seu tutor/a i a les altres mestres.

Aquí us porto un recull de propostes per fer més divertides les trobades amb els infants. Val a dir que aquestes propostes estan pensades per infants de P5 o cicle inicial, tot i que es poden adaptar a infants més petits i també a infants més grans.

Som-hi?

Primeres trobades, i per anar demanant de tant en tant als infants:

 1. Com esteu?
 2. Heu sortit o sortiu? I on heu anat o on aneu? I a les sortides, hi aneu a peu, bicicleta, patinet…
 3. Heu visitat algú? Heu pogut veure els avis?
 4. Heu vist quelcom en l’entorn que us cridi l’atenció, per exemple: parcs tancats…
 5. Voleu compartir algun pensament, què heu pensat quan heu vist o quan veieu els parcs tancats, què sentiu?, etc.
 6. A què jugueu a casa?
 7. Teniu algun joc preferit per jugar amb la família?
 8. Us heu trucat entre vosaltres?
 9. Us voleu dir alguna cosa entre vosaltres?

 

Aquí les 40 primeres propostes:

 

 1. Els plantegem si tenen ganes de jugar, però abans ens movem una mica. Posem una cançó que sigui familiar per ells a l’escola i ballem una mica (qui en tingui ganes).

 

 1. Buscar per casa, menjador, cuina, habitació, un objecte que comenci per la lletra: P, M, S, RR… fer 4 o 5 lletres. Un altre dia més. *Tenen un temps per buscar-ho, de mentre va sonant una cançó, abans no acabi la cançó han de tenir l’objecte i ens trobem davant la pantalla.

 

 1. Buscar un objecte que serveixi per posar-nos al cap de barret, per exemple: un colador, un coixí, un cistell, etc. *Mateix format que l’anterior proposta, mentre sona la música.

 

 1. Proposem que ens ensenyin si els ve de gust la seva joguina preferida, i que expliquin perquè és la seva preferida.

 

 1. Proposem que ens mostrin quin és el seu conte preferit, i perquè.

 

 1. Buscar un objecte de color…. I marcar un temps mentre va sonant la música.

 

 1. Buscar un objecte amb la forma geomètrica….

 

 1. Buscar un objecte que faci música/soroll i no sigui un instrument.

 

 1. Buscar un objecte segons el material de què estigui fet: plàstic, metall, cartró…

 

 1. Anar a la cuina i agafar l’objecte que ells/es vulguin. El grup fem preguntes a un infant que i aquest respondrà sí o no, i pot donar alguna pista.

 

 1. El/la docent fa una ronda d’endevinalles, i per a la propera connexió que siguin els infants que tinguin preparada també una endevinalla.

 

 1. Explicar-los un conte, i al finalitzar fer-los preguntes de comprensió: quins personatges surten, objectes, etc. Proposar-los que facin un dibuix del conte que han escoltat, i si volen poden escriure una frase, una paraula. Per la propera sessió que ens ensenyin el dibuix.

 

 1. Posar una cançó marxosa i que algú porti la iniciativa, tothom ha de fer el què digui el que “mana” en aquell moment.

 

 1. Fer alguna manualitat en directe amb ells. Se’ls hi haurà dit en l’última videotrucada quins materials han de tenir preparats per la següent trobada. Han de ser materials que tinguem per casa: rotllos wc, retoladors, colors, etc. Es pot explicar un conte i per exemple després crear un personatge amb el rotllo de wc i quan acabem ens els mostrem.

 

 1. Fer algun experiment en directe amb ells. I que els infants facin hipòtesis, i animar-los a fer-ho a casa amb les seves famílies.

 

 1. Jugar al penjat.

 

 1. Jugar al qui és qui (descripció), per exemple, comença la mestra, aquesta es fixa en com va vestit en Joan, i va donant pistes: porta la samarreta taronja, té el cabell ros,… els infants han d’endevinar a qui descriu. I ells hauran de fer el mateix.

 

 1. Jugar a fer mímica: pensar en un animal i imitar-lo. Els altres l’han d’endevinar.

 

 1. El/la docent tira un dau i hem de fer accions, per exemple: tocar-nos el nas, fer voltes, saltar… tantes vegades com diu el dau. Cada infant pensa una acció.

 

 1. Joc d’encadenar paraules/sons: per exemple, la mestra diu la paraula “NINA”, tot seguit un infant ha de dir una paraula que soni (rimi) igual que nina. També ho podem fer encadenant paraules, si per exemple la mestra diu CASA, doncs la següent paraula ha de començar amb A (última lletra de casa, etc… Exemple: casa-animal-lupa-armari-indi…).

 

 1. Donar 3 paraules o imatge, i demanar que s’inventin una frase o una petita història.

 

 1. Cantar cançons tots junts.

 

 1. Cantar una cançó cadascú un tros.

 

 1. Juguem a fer ganyotes. Un fa una ganyota i els altes hem d’aguantar sense riure.

 

 1. Fer un bingo. Preparar el cartró tots junts amb indicacions que els hi podem anar donant nosaltres. Els infants prèviament han de tenir apunt un full, i elements com llenties, macarrons, cigrons,… per després jugar al bingo! (aquesta proposta me l’ha regalat la Santitos de @aritmedecontes).

 

 1. Donar via lliure perquè siguin ells que ens proposin a la mestra i als companys una manualitat, repte, una pel·lícula, un joc, un llibre, un conte, una sèrie…

 

 1. Ensenyar-los una imatge del revés i que endevinin què és.

 

 1. Convidar-los a tancar els ulls, el mestre fa soroll amb un objecte que ells no veuran, i hauran d’endevinar de quin objecte es tracta.

 

 1. Mostrar-los una paraula del revés i que hagin de llegir què diu. Es pot fer 4 o 5 vegades.

 

 1. Parar l’àudio i el/la docent els hi diu una paraula. Els infants han de llegir els llavis, esbrinant quina paraula ha dit la mestra. Amb més grans es pot fer amb frases.

 

 1. Fem un dibuix donant unes instruccions per a tots iguals, és a dir, el/la mestra diu: fem un cercle al mig del paper, fem ulls (no diem quants), dibuixem potes (no diem quantes…), i així anar fent. Quan acabem de donar les instruccions, ens ensenyem els dibuixos creats. Aquí veiem que les instruccions són les mateixes per a tothom, però el dibuix és diferent. És molt divertida i curiosa aquesta proposta, per analitzar tot el grup.

 

 1. Joc de les estàtues. Posem una cançó, i l’anem parant. Cada cop que parem ens hem de quedar quiets, ningú es pot moure.

 

 1. Joc de dites: Dir el començament d’una dita, i els infants continuar-la, per exemple: A l’abril…, Pel maig…

 

 1. Jugar al pictionary.

 

 1. Identificar cares, emoticones i identificar les emocions d’aquestes emoticones.

 

 1. Memòria visual: el/la mestra mostra als infants 5 objectes en una safata. Els hi mostra durant uns segons i amaga la safata. Quan torni a mostrar la safata, han d’esbrinar quin objecte és el que falta.

 

 1. Abans de marxar, proposem disfressar-nos i trobar-nos davant la pantalla abans no acabi la música. Això els hi encanta molt!

 

 1. Demanar-los als infants què han après durant el confinament que abans no sabien fer.

 

 1. Demanar als infants què els hi agradaria fer quan tornessin a l’escola. Se’ls pot proposar que ho escriguin en un paper i a la propera videotrucada fem una pluja d’idees.

 

 1. Demanar-los a què volen jugar! Deixar fer, segur que ens sorprenen 😊

MÉS!!!

 

DESPRÉS de la rebuda d’aquest post fa uns dies… l’actualitzo amb 15 propostes més! Eps! Que si llegeixes fins al final, trobaràs 5 propostes més per acomiadar-nos dels nostres infants amb una súpervideotrucadadestiugenial!!!!

 

41. Jugar als embarbussaments. La mestra diu un embarbussament, i ells l’han de repetir. Si s’equivoquen han de tornar a començar.

42. Fem un avió de papers junts, la mestra va donant les indicacions. (Prèviament se’ls haurà avisat que tinguin un paper apunt).

43. Construir un instrument junts. (Prèviament se’ls haurà avisat dels materials a tenir apunt).

44. Fer un truc de màgia junts. (Prèviament se’ls haurà avisat dels materials a tenir apunt).

45. Posar-los un curt, per treballar: valors, l’amistat, la pau, l’empatia, el confinament…

46. Fem una classe de psicomotricitat, de ioga o de relaxació.

47. Parlem d’emocions. Amb un clima tranquil, podem demanar com es senten, podem intentar posar-hi paraules, i per últim dibuixar sols la cara, una cara que expressi, alegria, tristesa, sorpresa… qui vulgui que ensenyi la cara dibuixada i convidar-lo a explicar quina expressió ha dibuixat.

48. Endevinar instruments. El/la docent posa àudios d’instruments i hauran d’endevinar de quin instrument es tracta.

49. Treballem els sentits: demanem als infants que portin un objecte que es pugui veure (de vista), o un objecte que es pugui tocar, o un objecte que es pugui olorar (que descriguin com es aquesta olor per ells)… (vist a les videotrucades dels meus fills 😉).

50. Fer percussió corporal tots junts (vist a les videotrucades dels meus fills 😉).

51. Posar-los cançons i que endevinin de quin grup és.

52. Amb els ulls tapats fer un dibuix d’una cara. En acabar ensenyar-lo a la resta per la càmera (proposta que ens ha fet arribar una companya, l’Ana, que és seguidora de maronadecolors, gràcies).

53. Si més a dalt teníem l’opció de disfressar-nos com volíem, la següent proposta és disfressar-nos amb 3 consignes/reptes: buscar per tota la casa alguna cosa per posar-nos al coll, una al cap i una als ulls. I posar-nos davant la pantalla tots plegats i tirar una foto per posar al blog de l’escola. (Proposta que ens ha fet arribar una companya, l’Ana, que és seguidora de maronadecolors, gràcies).

54. Una variant del qui és qui, seria crear parelles, si són imparells ens incloem nosaltres. Han de poder veure’s de cos sencer, els donem uns minuts perquè mirin a la seva parella per la pantalla. Després els diem que tenen 2 minuts per sortir de davant la pantalla i variar alguna cosa de la seva vestimenta (poden ser complements, posant o traient algun element), a la tornada davant la pantalla cada parella ha de dir que veuen de diferent en l’altre. (Proposta que ens ha fet arribar una companya, la Lydia, que és seguidora de maronadecolors, gràcies).

55. Una proposta similar a la 31, se’ls proposa fer un cercle en un paper. Se’ls hi diu que mirin el cercle i s’imaginin què podria ser. Sense que ho expliquin, se’ls demana que complementin el dibuix fins acabar essent el que havien imaginat. Per últim, se’ls demana que ensenyin les seves obres d’art. (Proposta que ens ha fet arribar una companya, la Lydia, que és seguidora de maronadecolors, gràcies).

 

PROPOSTES PER L’ÚLTIMA VIDEOTRUCADA DEL CURS 2019-2020:

56. Se’ls proposa als infants, anar a buscar un complement d’estiu (gorra, ulleres de sol, barret, tovallola…), i ens presentem davant la pantalla com si volguéssim anar a la piscina o a la platja, i ballem una cançó d’estiu.

57. Anar a buscar un instrument que tinguin per casa (si no en tenen cap, qualsevol cosa que faci soroll, per exemple tapes d’olles), un cop tots davant la pantalla, fem un concertàs! (Aviso que els hi encanta, és un fart de riure!).

58. Demanem als infants quin record s’emporten d’aquest curs. Els que estan a final d’etapa, se’ls pot demanar si tenen algun record especial de l’escola. Podem fer conversa i convidar-los què és el que els hi ha agradat més del curs. Saber què s’emporten pot ser bonic.

59. Si la videotrucada de comiat és a la tarda, fem un berenar? Cadascú amb el seu berenar favorit i fem la xerrada.

60. El/la docent pot tenir un recull de fotos fet de tot el curs, o si els alumnes són de final d’etapa, pot ser un recull de fotos dels cursos anteriors fins l’actualitat. Emocionar-se és bonic.

Un cop més, espero que aquestes propostes us agradin i en traieu profit. Si voleu us convido a escriure’m i ampliem la llista, us mencionaré al costat de la proposta que em feu arribar. I si voleu, també podeu compartir la vostra experiència amb els alumnes. Compartir ens fa grans!

Gràcies, gràcies, gràcies,

Maronadecolors 😊

 

 

POST EN CASTELLANO

60 PROPUESTAS PARA HACER POR VIDEOLLAMADAS CON LOS NIÑOS Y NIÑAS (5 son para hacer en la última videollamada de este curso)

En estos tiempos que nos está tocando vivir, a los docentes nos toca reinventarnos y buscar actividades para hacer con nuestros alumnos y alumnas a través de plataformas como zoom, meet, hangouts, la que hayáis decidido utilizar en la escuela para veros con los niños y niñas y pasar sobre todo un rato bonito, pues la excusa es encontrarnos y mantener ese contacto especial que aunque sea a través de una pantalla, los más pequeños (y no tan pequeños), lo que quieren es ver a su tutor/a y a l@s demás maestr@s

Aquí os traigo unas cuantas propuestas para hacer más divertido los encuentros con los alumnos y alumnas. Tengo que decir que estas propuestas están pensadas para llevar a cabo con alumnos de P5 o Ciclo Inicial, aunque todo se puede adaptar a los más pequeños y también a los más mayores.

 

¿Empezamos?

Primeros encuentros, y para ir preguntando a los niños y niñas de vez en cuando:

 1. ¿Cómo estáis?
 2. ¿Habéis salido o salís todos los días? ¿Y donde habéis ido? Y en las salidas, ¿vais a pie, en bicicleta, patinete…?
 3. ¿Habéis visitado a alguien? ¿Habéis podido ver a los abuelos?
 4. ¿Habéis visto algo en el entorno que os haya llamado la atención? Por ejemplo: parques cerrados…
 5. ¿Queréis compartir algún pensamiento? ¿Qué pensáis cuando veis los parques cerrados? ¿O que sentís? Etc.
 6. ¿A qué jugáis en casa?
 7. ¿Tenéis algún juego preferido para jugar con la familia?
 8. ¿Os habéis llamado entre vosotros?
 9. ¿Os queréis decir alguna cosa entre vosotros?

 

Aquí las 40 primeras propuestas:

 1. Les planteamos si tienen ganas de jugar, pero antes nos movemos un poco. Ponemos una canción que sea familiar para ellos en la escuela y bailamos un poco (quien tenga ganas).

 

 1. Buscar por casa, comedor, cocina, habitación, un objeto que empiece por la letra: P, M, S, RR… hacer 4 o 5 letras. Otro día más. *Tienen un tiempo para buscar-lo, mientras va sonando una canción, antes de que termine la canción tienen que tener el objeto delante de la pantalla..

 

 1. Buscar un objeto que sirva para ponerse en la cabeza de sombrero, por ejemplo: un colador, un cojín, una cesta, etc. *Mismo formato que en la anterior propuesta, mientras se oye una canción.

 

 1. Proponemos que nos muestren si les apetece, su juguete preferido, y que nos expliquen por qué es su preferido.

 

 1. Proponemos que nos muestren cuál es su cuento preferido y por qué.

 

 1. Buscar un objeto de color… Y marcar un tiempo mientras va sonando la música.

 

 1. Buscar un objeto de la forma geométrica…

 

 1. Buscar un objeto que haga música o ruido y no sea un instrumento.

 

 1. Buscar un objeto según el material de lo que esté fabricado: plástico, metal, cartón…

 

 1. Ir a la cocina y coger el objeto que ellos y ellas quieran. El grupo tendremos que hacer preguntas al niño o niña que le toque en ese momento y este responderá solo, sí o no, pudiendo dar alguna pista.

 

 1. El/la maestr@ hace una ronda de adivinanzas, y para la siguiente conexión que sean los alumnos y alumnas los que tengan una adivinanza preparada. (La pueden haber dibujado, y tener la solución detrás del dibujo).

 

 1. Explicarles un cuento, y al finalizar hacerles preguntas de comprensión: qué personajes salen, objetos, etc. Proponerles que hagan un dibujo del cuento que han escuchado, y si quieren pueden escribir una frase, una palabra. Para la siguiente sesión que nos muestren sus dibujos.

 

 1. Poner una canción marchosa y que alguien lleve la iniciativa, todos tendremos que hacer lo que diga quién lleva la batuta en ese momento.

 

 1. Hacer alguna manualidad en directo con ellos y ellas. Se les habrá dicho en la última videollamada qué materiales tendrán que tener preparados para el siguiente encuentro. Tienen que ser materiales que tengamos por casa: rollos wc, rotuladores, colores, etc. Se puede explicar un cuento y por ejemplo después crear un personaje con rollos de wc y cuando terminemos nos lo enseñamos.

 

 1. Hacer algún experimento en directo con ellos y ellas. Y que los alumnos y alumnas hagan hipótesis, y animarlos a realizar el mismo experimento en casa con sus familias.

 

 1. Jugar al ahorcado.

 

 1. Jugar al quién es quién (descripción), por ejemplo, empieza el/la maestr@, este se fija en cómo va vestido Juan, y va dando pistas: lleva una camiseta naranja, tiene el pelo rubio… los alumnos y alumnas tienen que adivinar a quién se está describiendo. Y ellos tendrán que hacer lo mismo.

 

 1. Hacer mímica: pensar en un animal e imitarlo. Los demás tienen que adivinarlo.

 

 1. El/la Mestre tira un dado y tenemos que realizar acciones, por ejemplo: tocarnos la nariz, dar vueltas, saltar… tantas veces como dice el dado. Cada niño y niña piensa una acción.

 

 1. Juego de encadenar palabras/sonidos, por ejemplo, el/la maestr@ dice la palabra “MUÑECA”, a continuación, un niño o niña tiene que decir una palabra que suene (rime) igual que muñeca. También lo podemos hacer encadenando palabras, si por ejemplo el/la maestr@ dice CASA, pues la siguiente palabra tiene que empezar por A (última letra de casa, etc. Ejemplo: casa-animal-lupa-armario-oca…

 

 1. Dar 3 palabras o imágenes, y pedir que se inventen una frase o una pequeña historia.

 

 1. Cantar canciones todos juntos.

 

 1. Cantar una canción cada un@ un trocito.

 

 1. Jugamos a hacer muecas. Uno hace una mueca y los demás tenemos que aguantar la risa.

 

 1. Hacer un bingo. Preparar el cartón todos juntos con indicaciones que les podemos ir dando nosotros. L@s alumn@s previamente tienen que tener apunto una hoja, y elementos como lentejas, macarrones, garbanzos… para después jugar al bingo! (esta propuesta me la ha regalado Santitos de @aritmedecontes).

 

 1. Dar vía libre para que sean l@s alumn@s los que propongan al maestr@ y a los compañeros y compañeras una manualidad, reto, una película, un juego, un libro, un cuento, una serie…

 

 1. Mostrarles una imagen del revés y que adivinen que es.

 

 1. Invitarles a cerrar los ojos, el/la maestr@ hace ruido con un objeto que ell@s no verán, y tendrán que adivinar de qué objeto se trata.

 

 1. Mostrarles una palabra del revés y que tengan que leer que pone. Se puede hacer 4 o 5 veces.

 

 1. Parar el audio y el/la maestr@ les dice una palabra. L@s alumn@s tienen que leer los labios, adivinando qué palabra ha dicho el/la maestr@. Con los mayores se puede hacer con frases.

 

 1. Hacemos un dibujo dando unas instrucciones para tod@s iguales, es decir, el/la maestr@ dice: hacemos un círculo en medio del papel, dibujamos unos ojos (no decimos cuantos), dibujamos patas (no decimos cuantas), y así vamos dando instrucciones. Cuando terminemos, nos enseñamos los dibujos creados. Aquí vemos que las instrucciones eran las misma para todo el mundo, pero el dibujo es diferente. Actividad divertida y curiosa para analizar entre todo el grupo.

 

 1. Juego de las estatuas. Ponemos una canción y la vamos parando. Cada vez que paramos nos tenemos que quedar quietos, nadie se puede mover.

 

 1. Juego de refranes: Decir el principio de un refrán, y que l@s alumn@s tengan que continuarlo.

 

 1. Jugar al pictionary.

 

 1. Identificar caras, emoticones e identificar las emociones de estos emoticones.

 

 1. Memoria visual: el/la maestr@ muestra a l@s alumn@s 5 objetos en una bandeja. Lo enseña durante unos segundos y esconde la bandeja. Cuando vuelva a enseñar la bandeja, tendrán que adivinar que objeto es el que falta.

 

 1. Antes de irnos, proponemos disfrazarnos y encontrarnos delante la pantalla antes de que termine la música. ¡Esto les encanta!

 

 1. Preguntar a los niños y las niñas que han aprendido durante el confinamiento que antes no sabían hacer.

 

 1. Preguntar a los niños y las niñas qué les gustaría hacer cuando vuelvan a la escuela. Se les puede proponer que lo escriban en un papel y en la próxima videollamada hacemos una lluvia de ideas.

 

 1. ¡Preguntar a qué quieren jugar! Dejar hacer, seguro que nos sorprenden 😊

¡MÁS!

 

¡DESPUÉS del recibimiento de este post hace unos días… lo actualizo con 15 propuestas más! ¡Atención! Que, si lees hasta el final, encontrarás 5 propuestas para despedirnos de nuestr@s alumn@s con una súpervideollamadadeveranogenial!!!!

 

41. Jugar a los trabalenguas. El/la docente dice un trabalenguas, y ell@s tienen que repetirlo. Si se equivocan tienen que volver a empezar.

42. Hacemos un avión de papel juntos, el/la docente va dando indicaciones. (Previamente se les habrá avisado que tengan un papel apunto).

43. Construir un instrument juntos. (Previamente se les habrá avisado de los materiales a tener apunto).

44. Hacer un truco de magia juntos. (Previamente se les habrá avisado de los materiales a tener apunto).

45. Ponerles un corto, para trabajar: valores, la amistad, la paz, la empatía, el confinamiento…

46. Hacemos una clase de psicomotricidad, de yoga o de relajación.

47. Hablamos de emociones. Con un clima tranquilo, podemos preguntarles cómo se sienten, podemos intentar poner palabras, y por último dibujar solo una cara, una cara que exprese, alegría, tristeza, sorpresa… quién quiera que muestre la cara dibujada y lo invitamos a explicar qué expresión ha dibujado.

48. Adivinar instrumentos. El/la docente pone audios de instrumentos y tendrán que adivinar de qué instrumento se trata.

49. Trabajamos los sentidos: les pedimos a l@s alumn@s que traigan un objeto que se pueda ver (de vista), o un objeto que se pueda tocar, o un objeto que se pueda oler (que describan como es ese aroma para ell@s) … (visto en las videollamadas de mis hijos 😉).

50. Hacer percusión corporal todos juntos (visto en las videollamadas de mis hijos 😉).

51. Ponerles canciones y que adivinen de qué grupo se trata.

52. Con los ojos tapados hacer un dibujo de una cara. En terminar mostrárselo al resto por la cámara (propuesta que nos ha hecho llegar una compañera, Ana, que es seguidora de maronadecolors, gracias).

53. Si más arriba teníamos la opción de disfrazarnos como queríamos, la siguiente propuesta es disfrazarnos con 3 consignas o retos: buscar per toda la casa algo para ponernos en el cuello, otra cosa para la cabeza y otra para los ojos. Y ponernos delante de la pantalla todos juntos y tirar una foto para poner en el blog de la escuela. (Propuesta que nos ha hecho llegar una compañera, Ana, que es seguidora de maronadecolors, gracias).

54. Una variante del quién es quién, seria crear parejas, si son impares nos incluimos nosotros. Tienen que poderse ver de cuerpo entero, les damos unos minutos para que miren a su pareja por la pantalla. Después les decimos que tienen 2 minutos para salir de delante la pantalla y variar algo de su vestimenta (pueden ser complementos, poniéndose o sacándose algún elemento), a la vuelta delante de la pantalla cada pareja tiene que decir que ven de diferente en el otro. (Propuesta que nos ha hecho llegar una compañera, Lydia, que es seguidora de maronadecolors, gracias).

55. Una propuesta similar a la 31, se les propone hacer un círculo en un papel. Se les dice que miren el círculo y se imaginen qué podría ser. Sin que lo expliquen, se les pide que completen el dibujo hasta terminar siendo lo que habían imaginado. Por último, se les invita a mostrar sus obras de arte. (Propuesta que nos ha hecho llegar una compañera, Lydia, que es seguidora de maronadecolors, gracias).

 

PROPUESTAS PARA LA ÚLTIMA VIDEOLLAMADA DEL CURSO 2019-2020:

56. Se les propone a l@s alumn@s, ir a buscar un complemento de verano (gorra, gafas de sol, sombrero, toallá…), y nos presentamos delante la pantalla como si quisiéramos ir a la piscina o a la playa, y bailamos una canción de verano.

57. Ir a buscar un instrumento que tengan por casa (si no tienen ninguno, cualquier cosa que haga ruido, por ejemplo, las tapas de las cazuelas), una vez todos delante la pantalla, ¡hacemos un conciertazo! (¡Aviso que les encanta, y terminaréis riéndoos de lo lindo!)

58. Preguntamos a l@s niños y niñas qué recuerdo se llevan de este curso. Los que están en final de etapa, se les puede preguntar si tienen algún recuerdo especial de la escuela. Podemos hacer conversa e invitarlos a que compartan qué es lo que les ha gustado más del curso. Saber que se llevan será bonito.

59. Si la videollamada final es por la tarde, ¿merendamos juntos? Cada uno con su merienda favorita y hablamos de lo que ellos y ellas quieran.

60. El/la docente puede tener fotografías hechas del curso, o si l@s alumnos y alumnas son de final de etapa, puede ser una recopilación de fotos de cursos anteriores hasta la actualidad. Emocionarse es bonito.

 

Una vez más, espero que estas propuestas os gusten y que las aprovechéis un montón. Si queréis me podéis escribir y ampliamos la lista, os mencionaré al lado de la propuesta que me hagáis llegar. Y si queréis, también podéis compartir vuestra experiencia con los alumnos y alumnas. ¡Compartir nos hace grandes!

 

Gracias, gracias, gracias,

Maronadecolors_mamidecolores 😊

 

 

 

9 thoughts on “60 propostes per fer a les videotrucades amb els infants (CAT.)/ 60 propuestas para hacer

 1. Buenas, me llamo Lydia Encinas.
  Me dedico a trabajar propuestas creativas con peques.
  Quería compartir una que tiene que ver con la memorización visual.
  Creamos parejas , si son impares, nos podemos incluir nosotras.
  Han de poder verse de cuerpo entero. les damos dos minutos para mirar a su pareja por la pantalla minuciosamente.
  Después les decimos que tienen 2 minutos para apartarse de la pantalla y variar algo de vestimenta(pueden ser complementos) añadiendo o quitando algún elemento. a la vuelta cada pareja en su turno dirán qué ven de diferente.
  Quiero compartir una propuesta variante de la nº31. Les propones hacer un círculo en un papel. Y después les propones que miren el círculo y se imaginen qué podría ser. Sin que lo expliquen, les pides que complementen el dibujo hasta terminar siendo lo que se imaginan. Luego muestran sus obras.
  Un abrazo!
  Lydia

  M'agrada

  1. Hola Lídia, muchas gracias por participar y compartir más ideas. Con tu permiso, tengo pendiente editar el post con más propuestas y añadiría estas que tu has propuesto. Un abrazo!
   Maronadecolors

   M'agrada

 2. Moltes gràcies per la feinada i per les bones idees!!

  Aquesta tarda tinc videoconferència amb els meus alumnes ja que som un dels grups que ara mateix estem confinats a Catalunya i posaré en pràctica alguna de les activitats que ens has compartit!!!

  Com a variant del BINGO, a partir de 3r de Primària, es pot fer el BINGO DE LES TAULES DE MULTIPLICAR. Jo ho he fet tant a la classe de forma presencial com a través de videoconferències i els encanta!!!

  Una forta abraçada

  Natalia

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s