POST EN CATALÀ

Publicació 1:

Aquest curs, mare i filla fem el mateix curs, P4, i sembla que els nostres projectes d’aula són similars, ella a l’escola fa el projecte de les flors, jo el projecte de l’hort.

Doncs aquí us aniré penjant algun material referent aquests projectes tan similars.

Comencem?

Les parts de la flor

 

 

 

 

Un material senzill, un lliri i les seves parts. Hi ha el noms de les parts de la flor de color gris que estan enganxats a la cartolina vermella. Amb velcro podran enganxar les paraules en negreta i amb la majúscula en vermell a sobre les paraules en gris.

A més, hem aprofitat per observar un lliri de veritat de ben a prop i identificar les parts de la flor.IMG_7473

A part d’aprendre les parts de la flor, podem disposar de lletres de fusta, lletres magnètiques, etc, per poder confegir les paraules de les parts de la flor.

 

 

 

 

Depenent de l’edat, podem donar-los les lletres barrejades de les paraules. En aquest cas, 4 anys. I a mesura que anem avançant, oferir totes les lletres de l’abecedari i que ho hagin de buscar ells/elles.

Descarregar el material tot seguit, clica a sobre:

Part d’una flor

 

Publicació 2:

Seguint amb la proposta de flors, un joc per reconèixer algunes de les flors més conegudes pels infants:

 

 

 

 

Us podreu descarregar les flors (tretes de google fotos), i els noms de les flors que també tenen el mateix sistema que la proposta anterior, amb velcro podran enganxar les paraules (nom de les flors) en negreta i amb la majúscula en vermell a sobre les paraules en gris (nom de les flors). Les flors també estan plastificades i tenen velcro a sota per poder canviar les flors de posició i que els infants les hagin de col·locar sobre el seu nom correcte.

A més, tornem a treballar amb les lletres de fusta, el confegir les el nom de les flors, tot fent èmfasi en el treball de la consciència fonològica, havent de reconèixer les lletres i els seus sons.

 

 

 

 

Podeu descarregar-vos el material de les flors i els noms d’aquestes clicant a sota:

Flors per imprimir

Què us sembla? Si us descarregueu el material, estarem molt contents de que ens ho feu saber.

A més a més, una selecció de contes per a treballar flors, plantes, hort, insectes, sòl…

 

 

 

Publicació 3

Què necessitem per treballar la terra? Per remenar-la, plantar,… He elaborat un petit memori d’eines per fer l’aprenentatge una mica més divertit. Aquest material que us podreu descarregar tot seguit, ja fa uns anyets que el tenia per casa, és de la revista Maestra infantil, amb les 6 imatges. Si us ho descarregueu 2 vegades doncs ja teniu el memori.

 

A més, he acompanyat el memori amb l’elaboració de les paraules de cada eina o recurs que necessitem per l’hort. L’adult pot llegir la paraula als infants de 3, 4 i 5 anys, i ells la posen a la imatge corresponent. A vegades, hi ha nens que a partir dels 5 anys ja comencen a iniciar-se en la lectura a poc a poquet, llavors ja poden començar a llegir el què posa als cartellets i relacionar-ho ells mateixos.

Et pots descarregar el material tot seguit:

Eines jardí-hort

memori eines

 

Publicació 4

Continuem amb els memoris, en aquesta ocasió, un memori de verdures.

Treballem:

  • La memòria
  • La concentració
  • L’atenció cognitiva i visual
  • La situació espacial de les cartes

De nou, aquest material que us podreu descarregar tot seguit, també fa uns anyets que el tenia per casa, és de la revista Maestra infantil. Si us ho descarregueu 2 vegades ja teniu el memori.

Cliqueu a sota les següents paraules que posa verdura i el número:

verdures1

Verdures2

Verdures3

Verdures4

Aviat tindreu més recursos per l’hort.

Podeu seguir novetats al facebook i ig. Gràcies per estar aquí 😉 I per estar al dia del blog i els nostres recursos us podeu subscriure al blog i us apareixaran de dret les noves entrades.

Marona de colors 🙂

 

POST EN CASTELLANO

Este curso, madre e hija hacemos el mismo curso, P4, y parece que nuestros proyectos de aula son similares, ella en la escuela realiza el proyecto de las flores, yo el proyecto del huerto.

Pues aquí os iré colgando algún material referente a estos proyectos tan similares.

¿Empezamos?

Las partes de la flor

 

 

 

 

Un material sencillo, un lirio y sus partes. Hay los nombres de las partes de la flor de color gris que están pegados en la cartulina roja. Con velcro podrán pegar las palabras en negrita y con la mayúscula en rojo sobre las palabras en gris.

Además, hemos aprovechado para observar un lirio de verdad de bien cerca e identificar las partes de la flor.

IMG_7473

A parte de aprender las partes de la flor, podemos disponer de letras de madera, letras magnéticas, etc, para poder componer las palabras de las partes de la flor.

 

 

 

 

 

Dependiendo de la edad, podemos darles las letras mezcladas de las palabras. En este caso, 4 años. Y a medida que vayamos avanzando, ofrecer todas las letras del abecedario y que lo tengan que buscar ell@s.

Descargar el material, clicar encima:

Part d’una flor

 

Publicación 2:

Siguiendo con la propuesta de las flores, un juego para reconocer algunas de las flores más conocidas por l@s niñ@s:

 

 

 

 

Os podéis descargar las flores (sacadas de google fotos), y los nombres de las flores que también tienen el mismo sistema que la propuesta anterior, con velcro podrán pegar las palabras (nombre de las flores) en negrita y con la mayúscula en rojo sobre las palabras en gris (nombre de las flores). Las flores también están plastificadas y tienen velcro debajo para poder cambiar las flores de sitio i l@s niñ@s las tengan que colocar sobre su nombre correctamente.

Además, volvemos a trabajar con las letras de madera, el componer el nombre de las flores, haciendo énfasis al trabajo de consciencia fonológica, teniendo que reconocer las letras y sus sonidos.

Podéis descargar el material de las flores y los nombres de estas clicando debajo:

Flors per imprimir

¿Qué os parece? Si os descargáis el material, estaremos muy contentos de que nos lo hagáis saber.

Además, una selección de cuentos para trabajar flores, plantas, huerto, insectos, suelo de tierra…

 

 

Publicación 3

¿Qué necesitamos para trabajar la tierra? Para mezclarla, plantar,… He elaborado un pequeño memori de herramientas para hacer el aprendizaje un poco más divertido. Este  material que os podréis descargar más abajo, hace ya unos años que lo tenía por casa, es de la revista Maestra infantil, con 6 imágenes. Si os lo descargáis 2 veces ya tenéis el memori.

 

Además, he acompañado el memori con la elaboración de las palabras de cada herramienta o recurso que necesitamos para el huerto. El adulto puede leer la palabra al niñ@ de 3, 4 y 5 años, y ellos la ponen en la imagen correspondiente. A veces, hay niñ@s, que a partir de los 5 años ya empiezan a iniciarse en la lectura poco a poco, entonces ya pueden empezar a leer lo que pone en los cartelitos y relacionarlos ell@s mism@s.

Lo puedes descargar haciendo clic aquí abajo:

Eines jardí-hort

memori eines

 

Publicación 4

Continuamos trabajando con los memorys, en esta ocasión, un memory de verduras.

Trabajamos:

  • La memoria
  • La concentración
  • La atención cognitiva y visual
  • La situación espacial de las cartas

De nuevo, este material que os podeis descargar más abajo, también hace unos añitos que lo tenía por casa, es de la revista Maestra infantil. Si os lo descargais 2 veces ya tenéis el memory.

Clicar encima de las siguientes palabras que pone verdura y el número:

verdures1

Verdures2

Verdures3

Verdures4

Prono tendréis más recursos para el huerto.

Podéis seguir novedades en facebook e ig. Gracias por estar aquí 😉 y para estar al día del blog y de nuestros recursos os podeis subscribir al blog y os apareceran al momento las nuevas entradas.

Marona de colors – Mami de colores 🙂

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s