POST EN CATALÀ

 

Que aixequi la mà a qui li agradi el conte de “l’Erugueta Goluda”!!! Uis, veig moltes mans!!!!

El vols explicar de manera xula als teus fills/es?

Els vols explicar als teus alumnes i deixar-los bocabadats?

El vols anar a explicar a la classe de teu/va fill/a?

Has encertat! Aquí hi trobaràs uns quants recursos per passar una bona estona a casa, a l’aula, amb els teus fills, amb els teus nebots, amb els teus nets…

IMG_7735

Mira, llegeix, tria i remena, i si se t’acudeixen més idees, les podem compartir. Va, som-hi!!!

El curs passat, vaig anar a explicar aquest conte que ens té a tots els de casa enamorats, a la classe de la meva filla. Aleshores feia P2, va ser molt divertit, i als infants els va encantar.

Primer vaig explicar el conte, però el vaig explicar amb el recurs de la taula de llum! Quina màgia es va crear!!!

 

 

Portava tots els elements que surten al conte, impresos amb paper vegetal, així es poden veure perfectament a la taula de llum. I els infants, anaven posant sobre la taula de llum, els diferents elements mentre anava explicant el conte.

Què treballem aquí? Molt vocabulari!! I parlar de les diferents qualitats dels aliments: és dolç, salat, de quin color és, és de mida petita, de mida gran, es menja fred, es menja calent, etc.

Trobaràs els imprimibles en pdf, aquí: L’orugueta goluda (elements del conte) per imprimir

Un cop el conte explicat, fem una mica de conversa, si els ha agradat, què és el que els ha agradat, etc. I tot seguit, vaig presentar un parell d’activitats molt distretes per treballar la motricitat gruixuda i la motricitat fina:

Amb diferents pots allargats (de patates), folrats amb paper verd, els infants havien de ficar els aliments dintre la boca de l’erugueta. Els aliments estaven enganxats dintre de taps de plàstic.

 

Aquesta activitat, ens permet treballar la motricitat gruixuda, ja que haver de ficar els taps a dins el forat encara que no ens ho sembli costa una mica.

Aquesta proposta la vaig trobar a la pàgina de http://www.mundoderukkia.com. Allà podràs trobar els imprimibles dels elements del conte en petit per poder enganxar als taps.

Per a treballar la motricitat fina, vaig presentar la següent activitat per fer la pinça i agafar amb l’altre mà, l’erugueta.

 

A l’edat de 2 anys, 2 anys i mig, encara els costa fer la pinça, i potser necessitaran la nostra ajuda.

Aquesta proposta també la vaig trobar a la pàgina de http://www.mundoderukkia.com. Allà pots descarregar de nou els imprimibles dels elements del conte en petit per poder enganxar-los a les pinces (agulles d’estendre petites, de fusta).

L’erugueta està feta amb cartolina verda i el cap amb cartolina vermella.

Que enfeinats que estàvem tots plegats!!! Però l’activitat no va acabar aquí…

Els vaig sorprendre amb safates blanques plenes de crispetes, sí, sí, crispetes!!! I què hi havia sota les crispetes???? Doncs, ben amagats els elements del conte!!!

 

Quan trobaven algun element, (a part de menjar crispetes), l’havien d’anar a enganxar a un gran mural de color blanc (que ens havia preparat la mestra) i els donàvem blue-tack per poder-ho enganxar.

 

Oi, que és xulo?

 

La veritat és que és un conte que convida a fer mil històries divertides! Aquí teniu un imprimible per pintar aquesta eruga tan trempada: L’Erugueta Goluda per pintar

Voleu una activitat per infants més grans? Potser teniu cucs de seda a casa, a l’aula? Doncs mira!!!

img_4547.jpg

Podem treballar el cicle de vida dels cucs de seda!

 

Arròs, pasta de diferents formes i colors, fulles, cola i a representar el cicle de vida de les papallones!!!

RYBT8184

El gran de casa, va decidir que escriuria el procés en català, castellà i anglès. Una activitat molt xula i representativa de la vida d’aquests cuquets.

Totes aquestes activitats també les he dut a terme a l’aula amb els meus alumnes, i la veritat puc dir que és genial la il·lusió i les ganes que hi posen els petits i no tan petits. Aquest conte és màgic!

I per sorprendre als teus fills de bon matí, també poden trobar l’erugueta dintre el got 😉

IMG_3773

Erugueta feta amb les impremtes dels dits, un cop sec, fer les potes i la cara.

I enganxar un pal de polo de colors.

 

 

 

PROPOSTA AMPOLLES SENSORIALS CICLE DE VIDA DELS CUCS DE SEDA I LES PAPALLONES

Us podeu descarregar els imprimibles de targetes per les ampolles clicant al següent enllaç: CICLE PAPALLONA

 

Em va agradar la idea d’aquest tipus d’ampolles sensorials remenant per pinterest, amb una noia que es diu: Fun a Day, també la pots trobar a instagram.

Vinga va!!!!

Estàs preparat/da per dur la màgia d’aquest conte a casa, a l’aula? Segur que us ho passeu pipa!!!

Si t’ha agradat aquest post i utilitzes els descarregables, digues-m’ho que estaré molt contenta de saber que ho utilitzaràs. Pots seguir el bloc per estar al dia de noves propostes, i també em pots trobar al facebook i a l’instagram.

Gràcies,

Marona de colors 🙂

 

POST EN CASTELLANO

Que levante la mano a quién le guste el cuento de “La pequeña oruga glotona”!!! Uis, veo muchas manos!!!!

¿Lo quieres explicar de manera xula a tus hij@s?

¿Lo quieres explicar a tus alumn@s y dejarlos con la boca abierta?

¿Quieres ir a explicarlo a la clase de tus hij@s?

Has acertado! Aquí encontrarás unos cuantos recursos para pasar un buen rato en casa, en el aula, con tus hij@s, con tus sobrin@s, con tus niet@s…

IMG_7735

Mira, lee, escoge y, si se te ocurren más ideas, las podemos compartir. Va, vamos!!!

El curso pasado, fuI a explicar este cuento que nos tiene a todos los de casa enamorados, a la clase de mi hija. Entonces hacia P2, fue muy divertido, y a sus compañer@s les encantó.

Primero expliqué el cuento, pero lo expliqué con el recurso de la mesa de luz! Qué magia se creó!!!

 

 

Llevaba todos los elementos que salen en el cuento, imprimidos en papel vegetal, así se pueden ver perfectamente en la mesa de luz. Y l@s pequeñ@s, iban poniendo sobre la mesa de luz, los diferentes elementos mientras iba explicando el cuento.

¿Qué trabajamos aquí? Mucho vocabulario!! Y hablar de las distintas cualidades de los alimentos: es dulce, salado, el color, el tamaño, si se come frio, caliente, etc.

Encontrarás los imprimibles en pdf, aquí: L’orugueta goluda (elements del conte) per imprimir

Una vez el cuento explicado, hacemos un poco de conversación, si les ha gustado, qué les ha gustado, etc. Y acto siguiente, presenté un par de actividades muy distraídas para trabajar la motricidad gruesa y la motricidad fina:

Con diferentes botes alargados (de patatas), forrados con papel verde, l@s peques, tenían que meter los alimentos dentro de la boca de la oruga. Los alimentos estaban pegados dentro de tapones de plástico.

 

Esta actividad, nos permite trabajar la motricidad gruesa, ya que tener que meter los tapones dentro del agujero aunque no lo parezca, a edades pequeñas les cuesta un poquito.

Esta propuesta la encontré en la página de http://www.mundoderukkia.com. Allí podrás encontrar los imprimibles de los elementos del cuento en tamaño pequeño para poden pegar en los tapones.

Para trabajar la motricidad fina, presenté la siguiente actividad para hacer la pinza y coger con la otra mano, la oruga.

 

A la edad de 2 años, 2 años y medio, aún les cuesta hacer la pinza, y a lo mejor necesitaran nuestra ayuda.

Esta propuesta también la encontré en la página de http://www.mundoderukkia.com. Allí podrás descargar de nuevo los imprimibles de los elementos del cuento en pequeño para poder pegar a las pinzas de madera.

La pequeña oruga está hecha con cartulina verde y la cabeza con cartulina roja.

¡Qué entretenidos estuvimos todos! Pero la actividad no terminó aquí…

Los sorprendí con bandejas blancas llenas de palomitas, sí, sí, palomitas!!! ¿Y qué había debajo las palomitas? Pues, bien escondidos los elementos del cuento!

 

Cuando encontraban algún elemento, (aparte de comerse las palomitas), lo tenían que ir a pegar en un gran mural de color blanco (que nos había preparado la maestra) y les dimos blue-tack per poder engancharlo.

 

¿Verdad, que es xulo?

 

La verdad es que es un cuento que invita a realizar mil historias divertidas! Aquí tenéís un imprimible para pintar esta oruguita tan simpática: L’Erugueta Goluda per pintar

¿Queréis una actividad para peques más mayores? A lo mejor tenés gusanos de seda en casa, en clase? Pues mira!!!

img_4547.jpg

Podemos trabajar el ciclo de vida de los gusanos de seda!

 

Arroz, pasta de diferentes formas y colores, hojas, cola y a representar el ciclo de vida de las mariposas!!!

RYBT8184

El mayor de casa, decidió que escribiría el proceso en catalán, castellano e inglés. Una actividad muy xula y representativa de la vida de estos gusanos.

Todas estas actividades también las he llevado a cabo en el aula con mis alumnos, y la verdad puedo decir que es genial la ilusión y las ganas que ponen l@s peques y no tan peques. Este cuento es mágico!

Y para sorprender a tus hij@s de buena mañana, también pueden encontrar la pequeña oruga dentro del vaso 😉

IMG_3773

Oruga hecha con los dedos, una vez seco, hacer la patas y la cara.

Y enganchar un palo de polo de colores.

 

 

 

 

PROPUESTA BOTELLAS SENSORIALES CICLO DE VIDA DE LOS GUSANOS DE SEDA Y LAS MARIPOSAS

Os podéis descargar los imprimibles de tarjetas para las botellas clicando en el siguiente enlace: CICLE PAPALLONA

 

Me gustó la idea de este tipo de botellas sensoriales buscando por pinterest, en una chica que se llama: Fun a Day, también la puedes encontrar en instagram.

Venga, va!

¿Estas preparad@ para llevar la magia de este cuento a casa, en el aula? Seguro que os lo pasáis pipa!!!

Si te ha gustado este post y utilizas los descargables, dímelo, estaré muy contenta de saber que lo utilizarás. Puedes seguir el blog para estar al día de nuevas propuestas, y también me puedes encontrar en facebook y instagram.

Gracias,

Marona de colors – Mami de colores 🙂

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s