3 PROPOSTES DE LECTO AMB RULLS DE PAPER DE WC

 

Avui us porto 3 propostes de lecto molt senzilles per fer amb els infants a casa o a l’escola.

Proposta 1: Confegim el propi nom, el dels companys, els noms de la família…

Agafem els rulls de paper de wc i els tallem en 3. A cada tros hi escriurem una lletra fins tenir tot l’abecedari. Es poden repetir lletres, doncs potser ho necessitarem per crear noms o paraules amb lletres repetides. Per exemple: Maria, que conté dues “A”.

En aquesta activitat us poden ajudar els infants a escriure les lletres als rulls tallats.

 

Proposta 2: Confegim paraules a través de les síl·labes.

Agafem els rulls de paper de wc i els tallem en 2. A cada tros hi escriurem síl·labes. Els infants hauran de construir paraules ajuntant síl·labes, i perquè no, jugar a construir paraules noves.

 

Proposta 3: Creem frases que tinguin sentit.

Agafem 3 rulls de paper de wc i creem frases que tinguin sentit.

 

Teniu un document per descarregar si ho voleu ja fet. Els que veieu a les imatges estan folrats amb plàstic de folrar els llibres, així ens durarà més.

Clica per descarregar document aquí: Creació de frases

 

En totes 3 propostes a més, estem treballant la motricitat fina, doncs l’infant ha de ficar el tros de rull dins un rull de paper de cuina o alumini. Jo recomano el de paper d’alumini perquè és més prim i no costa tan de ficar com en un rull de paper de cuina.

IMG_3361

Senzilles les propostes, oi?

Em deixes el teu comentari i em dius què et sembla? I si ho comparteixes t’ho agrairé, estarem ajudant a que les propostes arribin a més famílies, a més docents i a més infants.

 

Gràcies de tot cor,

Marona de colors 😊

 

3 PROPUESTAS DE LECTO CON ROLLOS DE PAPEL DE WC

 

Hoy os traigo 3 propuestas de lecto muy sencillas para hacer con los peques en casa o en la escuela.

Propuesta 1: Componemos el propio nombre, el de los/las compañeros y compañeras, los nombres de los miembros de la familia…

Cogemos los rollos de papel de wc y los cortamos en 3. En cada trozo escribimos una letra hasta tener todo el abecedario. Se pueden repetir letras, pues a lo mejor las necesitamos para crear nombres o palabras con letras repetidas. Por ejemplo: María, que contiene dos “A”.

En esta actividad os pueden ayudar los peques a escribir las letras en los rollos cortados.

 

Propuesta 2: Componemos palabras a través de las silabas.

Cogemos los rollos de papel de wc y los cortamos en 2. En cada trozo escribimos sílabas. Los niños y las niñas tienen que construir palabras juntando sílabas, y por qué no, jugar a construir palabras nuevas.

 

Propuesta 3: Creamos frases que tengan sentido.

Cogemos 3 rollos de papel de wc y creamos frases que tengan sentido.

 

Tenéis el documento para descargar si lo queréis ya hecho. Los que veis en las imágenes estan forrados con plástico de forrar los libros, así nos durará más.

Clica para descargar el documento aquí: Creación de frases

 

En las 3 propuestas, además, estamos trabajando la motricidad fina, pues el niño o la niña tiene que meter el rollo dentro de un rollo de papel de cocina o aluminio.  Yo recomiendo el de papel de aluminio porque es más delgado y no cuesta tanto meter como en un rollo de papel de cocina.

IMG_3361

Sencillas las propuestas, ¿verdad?

¿Me dejas tu comentario y me dices que te parece? Y si lo compartes te lo agradeceré, estaremos ayudando a que las propuestas lleguen a más familias, a más docentes y a más peques.

 

Gracias de todo corazón,

Marona de colors_Mamidecolores 😊