POST EN CATALÀ

10 OPOCONSELLS

“A menos que creáis en vosotros mismos, nadie lo hará; este es el consejo que conduce al éxito”. J. D. Rockefeller

A pocs dies per l’inici de les oposicions, he volgut fer aquest post per donar ànims a tots i totes els/les que us presenteu.

Primer de tot, dir-te que una oposició no et defineix com a persona, ni com a professional, però és la “prova” que tenim muntada en aquest país, i mentre no modifiquin o eliminin aquest procés, no toca altre remei que passar-lo, però passar-lo tan bé com puguem/sapiguem.

10 OpoConsells per presentar-te a la convocatòria de concurs oposició per a l’ingrés i accés a la funció pública docent:

 1. La CONFIANÇA, creu en tu mateix. En aquest procés de preparar-te per les oposicions, de ben segur has tingut moments en que has estat motivat/da i engrescat/da a tot, però altres potser ha aparegut el cansament, el desànim o la desmotivació. És normal, estàs sota pressió, som persones. Però quan apareguin aquests pensaments negatius, STOP! Aquests pensaments els has de transformar en pensaments positius JA!

 Ni ets un fracàs, ni pensis que suspendràs, no pensis que no servirà de res, ni res per l’estil, perquè aquests pensaments no et duran enlloc. Els pensaments negatius ens posen pedres al camí, no ens porten enlloc.

Transforma els pensaments negatius en positius:

 • Jo puc!
 • Segur que ho aconseguiré!
 • Sóc capaç de superar aquesta situació!
 • Tot anirà bé, tot va bé!

Els pensaments positius ens ajuden a aconseguir els nostres objectius!

 

“La confianza en uno mismo es el primer peldaño para ascender por la escalera del éxito”. Emerson

D’aquest primer Opoconsell, esdevé el segon:

 1. Actitud POSITIVA des del principi fins al final: Si et cal posa’t algun vídeo al començar el dia o abans de posar-te a estudiar de persones que transmetin actitud positiva, però de ben segur que d’això ja ens saps!

Hi ha un senyor, en Víctor Küppers que d’això en sap molt, i ell diu: “El coneixement i l’habilitat sumen, però l’actitud MULTIPLICA”.

 1. Surt a passejar, que et toqui l’aire: És clar que tenim dret a veure-ho negre, però un moment només, no entris en un bucle de negror que no et portarà enlloc. Quan et passi això surt a passejar, fes una pausa, respira profundament, fes el que el cos et demani (ja ens entenem).

 1. Respira: Hi ha tècniques de respiració profunda. Busca àudios que t’ajudin a respirar tranquil·lament. Si ho vas practicant, abans de posar-te davant del tribunal o fer l’examen escrit, ja ho tindràs tant integrat que abans de res podràs fer una respiració profunda per dur a terme el que sigui amb una mica més de tranquil·litat.

 1. Relaxa’t: A l’igual que les tècniques de respiració, també hi ha tècniques de relaxació. Hi ha àudios curtets. A mesura que vagis practicant la relaxació o meditació, la teva capacitat de relaxació anirà creixent i millorant dia a dia. Quan això passa, seràs capaç de relaxar-te en poca estona.

 1. Estigues tranquil/tranquil·la: Sentir-te tranquil/tranquil·la, t’ajudarà a concentrar-te millor.

 1. Descansa: Quan estiguis estudiant, recorda’t de fer pauses. I dorm les hores que necessitis. Ni 8, ni 10, ni 6, cada persona és diferent. Descansa les hores que tu creus que necessites per què el teu cos i la teva ment estiguin bé.

 1. Pren consciència de com està la teva ment, el teu cos, com et sents, i sigui el que sigui el que sentis, reconeix-ho i transita pel que et demani el teu cos, el teu cap. I llavors, sempre pots utilitzar algun opoconsell de relaxació, respiració, etc.

 1. Atura’t i mira si ho tens tot enllestit, repassa els temes, si la programació necessita algun retoc.

“No es el plan lo que importa, sino la planificación”. Graeme Edwards.

 1. Si tu creus que una plaça és per tu, és que hi ha una plaça per tu, no hi ha res IM-POSSIBLE!

hombre-que-salta-sobre-imposible-o-posible-sobre-acantilado-fondo-puesta-sol-idea-concepto-negocio_1323-266

Confia, ho faràs bé, t’has esforçat molt i el teu esforç es veurà recompensat. Molta sort!!!

Marona de colors 🙂

Si t’ha agradat aquest post, pots deixar el teu comentari. Et convido a subscriure’t al blog si es que encara no el segueixes, així estaràs al dia de tots els posts que vagi publicant.

Gràcies!!

 

POST EN CASTELLANO

 

10 OPOCONSEJOS

“A menos que creáis en vosotros mismos, nadie lo hará; este es el consejo que conduce al éxito”. J. D. Rockefeller

A pocos días para el inicio de las oposiciones, he querido hacer este post para dar ánimos a tod@s l@s que os presentáis.

Ante todo, decirte que una oposición no te definí como persona, ni como profesional, pero es la “prueba” que tenemos montado en este país, y mientras no lo modifiquen o lo eliminen no toca otro remedio que pasarlo, pero pasarlo lo mejor que podamos/sepamos.

10 OpoConsells para presentarte a la convocatoria de concurso oposición para el ingreso y acceso a la función pública docente:

 1. La CONFIANZA, cree en ti mismo/a. En este proceso de preparación a las oposiciones, seguro que en algunos momentos has estado motivado/a y con ganas de todo, pero en otras ocasiones a lo mejor ha aparecido el cansancio, el desánimo o la desmotivación. Es normal, estás bajo presión, somos personas. Pero cuando aparezcan estos pensamientos negativos, STOP! Estos pensamientos tienes que transformarlos en pensamientos positivos YA!

 

Ni eres un fracaso, ni pienses que suspenderás, no pienses que no servirá de nada, ni nada por el estilo, porque estos pensamientos no te llevaran a ningún sitio. Los pensamientos negativos nos ponen piedras en el camino, no nos llevan a ninguna parte.

Transforma los pensamientos negativos en positivos:

 • Yo puedo!
 • Seguro que lo conseguiré!
 • Soy capaz de superar esta situación!
 • Todo irá bien, todo va bien!

 

Los pensamientos positivos nos ayudan a conseguir nuestros objetivos!

 

“La confianza en uno mismo es el primer peldaño para ascender por la escalera del éxito”. Emerson

De este primer Opoconsejo, deviene el segundo:

 1. Actitud POSITIVA des del principio hasta el final: Si lo necesitas ponte algún vídeo para empezar el día o antes de ponerte a estudiar, de personas que transmitan actitud positiva, pero seguro que de esto tú ya sabes!

Hay un señor, Víctor Küppers que de esto sabe mucho, y él dice: “El conocimiento y la habilidad suman, pero la actitud MULTIPLICA”.

 1. Sal a pasear, que te toque el aire: Claro que tenemos derecho a verlo todo negro, pero solo un momento, no entres en un bucle oscuro que no te llevará a ninguna parte. Cuando te pase esto sal a pasear, haz una pausa, respira profundamente, haz lo que el cuerpo te pida (ya nos entendemos).

 1. Respira: Hay técnicas de respiración profunda. Busca audios que te ayuden a respirar tranquilamente. Si lo vas practicando, antes de ponerte delante del tribunal o hacer el examen escrito, ya lo tendrás tan integrado que antes de nada podrás hacer una respiración profunda para llevar a cabo lo que sea con un poco más de tranquilidad.

 1. Relájate: Al igual que las técnicas de respiración, también hay técnicas de relajación. Hay audios cortitos. A medida que vayas practicando la relajación o meditación, tu capacidad de relajación irá creciendo y mejorando día a día. Cuando esto pasa, serás capaz de relajarte en poquito tiempo.

 1. Estate tranquilo/a: Sentirte tranquilo/a, te ayudará a concentrarte mejor.

 1. Descansa: Cuando estés estudiando, recuerda hacer pausas. Y dormir las horas que necesites. Ni 8, ni 10, ni 6, cada persona es diferente. Descansa las horas que tú crees que necesitas para que tu cuerpo y para que tu mente estén bien.

 1. Toma consciencia de como está tu mente, tu cuerpo, como te sientes, y sea lo que sea lo que sientas, reconócelo y transita por lo que te pida el cuerpo, tu cabeza. Y luego, siempre puedes utilizar algún opoconsejo de relajación, respiración, etc.

 1. Párate y mira si lo tienes todo listo, repasa los temes, si la programación necesita algún retoque.

“No es el plan lo que importa, sino la planificación”. Graeme Edwards.

 1. Si tú crees que una plaza es para ti, es que hay una plaza para ti, no hay nada IM-POSIBLE!

hombre-que-salta-sobre-imposible-o-posible-sobre-acantilado-fondo-puesta-sol-idea-concepto-negocio_1323-266

Confía, lo harás bien, te has esforzado mucho y tu esfuerzo se verá recompensado. Mucha suerte!

Marona de colors_Mami de colores 🙂

 

Si te ha gustado este post, puedes dejar tu comentario. Te invito a suscribirte al blog si es que aún no lo sigues, así estarás al día de todos los post que vaya publicando.

Gracias!!

2 thoughts on “10 OpoConsells/10 OpoConsejos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s