POST EN CATALÀ

10 CONTES MÉS QUE ENS AGRADEN A CASA, VERSIÓ 2019!

Això vaig escriure a l’abril de 2017, i continuo pensant el mateix…

M’EXPLIQUES UN CONTE? EXPLIQUEM UN CONTE? No són preguntes meravelloses? I tan si la fan els nostres fills com si la fem nosaltres, no noteu que s’està apunt de crear un moment màgic? Sí, la màgia existeix, es pot crear a tot arreu, a casa, a l’escola, al carrer, al parc, al cel, als núvols, en les estrelles, al sol, a la lluna… La màgia es pot crear a tot arreu.

Els contes, tant meravellosos, amb històries mils en que es senten identificats amb algun personatge fantàstic, perquè imaginin, perquè somiïn, però sobretot, per compartir-lo amb nosaltres, els adults. A mi, m’agraden els contes per poder treballar els valors, les emocions, però sobretot per arribar a abraçar el cor, el dels meus fills, el dels meus alumnes, i el nostre.

Heus aquí, una petita recomanació de contes que agraden molt a nens i nenes (i també pares, mares i mestres), aquesta és la nostra recomanació del 2019.

1.AMB BOGERIA. D’Émile Jadoul

Ed. Baula.

(A partir d’1 any).

És un conte molt bonic, on un gatet estima taaant al seu peix, que li regala la llibertat. Per mi un conte genial! 

Aquest conte és de la Col·lecció cuca de llum.

1.img-6411.jpg

 

2.UN ELEFANT ES BALANCEJAVA. De Marianne Dubuc.

Ed. Baula.

(A partir de 2 anys).

2.img-6410.jpg

Un elefant es balancejava sobre la tela d’una aranya, i comença a convidar alguns animals a fer el mateix, i apareix l’aranya molt enfadada perquè no li han demanat permís… Un conte divertit que farà que els més petits estiguin a l’expectativa de què passarà a la següent pàgina.

Aquest conte és també de la Col·lecció cuca de llum.

 

3.TINC UN VOLCÀ. De Míriam Tirado i Joan Turu.

El Cep i la Nansa edicions.

(Més de 3 anys).

3. IMG-6408

Gràcies a la protagonista del conte, l’Alba, els més petits descobreixen que a dins hi tenim un volcà, i aquest volcà a vegades s’encén i explota. Un conte molt entenedor per petits i grans per saber què hem de fer quan aquest volcà s’encén. Un conte per saber com podem gestionar la ràbia.

I al final del conte, uns quants consells per a la família.

*A partir de 4 anys, crec que entenen perfectament el missatge, i el transmeten a la perfecció als més grans.

 

 5. LEILA. De Míriam Hatibi i Màriam Ben-Arab.

Estrella Polar.

(Més de 3 anys).

Leila és una nena de pell bruna, i té un gran amic, l’Héctor. Comparteixen moltes coses junts, però els adults de vegades la pifiem. 4.-img-6413.jpg

És un bonic conte que ens mostra l’oportunitat d’enriquir-nos i ser més feliços encara que siguem diferents. Ens ensenya el valor i la riquesa de la diversitat.

#diversitat i #convivència escrita per Míriam Hatibi i il·lustrada per Màrian Ben-Arab. Un conte ideal per tenir a casa i a l’escola.

*A partir de 4-5 anys, crec que entenen perfectament el missatge, i el transmeten a la perfecció als més grans.

 

5.D’ON VENEN LES IDEES? De Jordi Amenós i Albert Arrayás.

Akiara books.

(Més de 3 anys).

5. IMG-6416

Un dia la Júlia es va quedar a casa a dibuixar amb els seus amics i es va quedar en blanc. Va preguntar als altres d’on venen les idees, però ningú no li va saber contestar. Però en Luke, coneixia algú que ho sabia… Un bonic llibre sobre la inspiració i la creativitat. Amb una guia de lectura molt interessant.

 

 6.CREATIVITAT per als més petits. De Rocio Bonilla.

Edebé.

(A partir de 3 anys).

6. IMG-6418

En Leo i la Maggie, són dos grans amics que expliquen els seus trucs per despertar la seva imaginació i la seva creativitat, a partir de taques de colors i formes diferents, a través de diferents materials: ceres, llapis, aquarel·les. Qualsevol element es pot convertir en un dibuix.

Un conte per despertar la imaginació de petits i grans pintant.

 

7.EN TITO MALABARISTA. De Guido van Genechten.

Editorial Baula.

(De 3 a 12 anys).

7. 51511205_2363422347212535_7698359642794291062_n

El missatge d’aquest conte és preciós, és una història molt senzilla que els infants entenen a la perfecció, i és que l’aspecte físic no té gaire importància, tant és que siguem alts, baixets, amb el cabell arrissat o llis, etc. El més important és com és la persona, el seu interior. Hi esteu d’acord?

 

8.EL PEIX IRISAT. De Marcus Pfister.

Ed. Beascoa.

(A partir de 4 anys).

8. IMG-6417

El peix irisat, és un peix que crida molt l’atenció als infants pels seus colors i brillantors en les seves pàgines. És el peix més bonic de l’oceà, però es troba sol. Els altres peixos no volen jugar amb ell. El conte ens parla del compartir, però dóna a pensar si ha de compartir quelcom seu…

 

9.SÓC UN ARTISTA. De Marta Altés.

Blackie Little books.

(De 3 a 8 anys).

9. IMG-6412

Un divertit conte on el protagonista és un autèntic artista! Tot l’inspira, els colors, les formes, les textures, el moviment, la natura,… TOT! Però només hi ha un petit problema, i és que la seva mare veu les coses molt diferent d’ell…

Creativitat i inspiració que faran riure als més petits!

 

10.LES PRINCESES TAMBÉ ES TIREN PETS. De Ilian Brenman i Ionit Zilberman.

Animallibres.

(De 3 a 8 anys).

10. IMG-6414

Un conte que té un toc d’humor, i desmunta el mite que les princeses són éssers perfectes. El pare de la Laura va agafar el llibre secret de les princeses i li va explicar a la seva filla una cosa que ningú no sabia… Aquest conte descobreix un secret que la gent desconeix. Què serà?

Fins aquí la nostra llista top 10 d’aquest any! Espero que un any més, aquesta petita llista us agradi i que pugueu compartir una estona divertida i entranyable amb els vostres fills i filles.

Bona lectura!!!

Marona de colors 🙂

 

Em podeu trobar al Facebook: marona de colors
I també a instagram: maronadecolors_mamidecolores
Si t’agrada aquest post, t’agrairé que el comparteixis, i si vols, pots seguir el blog per estar al dia de les publicacions.
Gràcies!!!

 

POST EN CASTELLANO

10 CUENTOS MÁS QUE NOS GUSTAN EN CASA, VERSIÓN 2019!

 Esto escribí en abril de 2017, y continúo pensando lo mismo… 

¿ME EXPLICAS UN CUENTO? ¿EXPLICAMOS UN CUENTO? ¿No son preguntas maravillosas? Y tanto si nos las hacen nuestros hijos como si las hacemos nosotros, ¿no notáis que se está apunto de crear un momento mágico? Sí, la magia existe, se puede crear en todas partes, en casa, en la escuela, en la calle, en el parque, en el cielo, en las nubes, en las estrellas, en el sol, en la luna… La magia se puede crear en todas partes.

Los cuentos, tan maravillosos, con historias mil en que los niños se sienten identificados con algún personaje fantástico, para que imaginen, para que sueñen, pero sobretodo, para compartirlos con nosotros, los adultos. A mí me gustan los cuentos para poder trabajar los valores, las emociones, pero sobre todo para llegar a abrazar el corazón, el de mis hijos, el de mis alumnos, y el nuestro.

Pues aquí, una pequeña recomendación de cuentos que gustan mucho a niños y niñas (y también a padres, madres y maestr@s): esta es nuestra recomendación del 2018.

 

1.CON LOCURA. De Émile Jadoul.

Ed. Baula.

(A partir de 1 año).

1.IMG-6411

Es un cuento muy bonito, donde un gatito ama taaanto a su pez, que le regala la libertad. Para mí un cuento genial!

Este cuento es de la Colección cuca de llum.

 

2.UN ELEFANTE SE BALANCEABA. De Marianne Dubuc.

Ed. Baula.

(A partir de 2 años).

2.IMG-6410

Un elefante se balanceaba sobre la tela de una araña, y empieza a invitar a algunos animales a hacer lo mismo, y aparece la araña muy enfadada porque no le han pedido permiso… Un cuento divertido que hará que l@s más pequen@s estén a le expectativa de lo que pasará en la siguiente página.

Este cuento también es de la Colección cuca de llum.

 

3.TENGO UN VOLCÁN. De Míriam Tirado y Joan Turu.

El Cep i la Nansa edicions.

(A partir de 3 años).

3. IMG-6408

Gracias a la protagonista del cuento, Alba, l@s más pequen@s descubren que a dentro tenemos un volcán, y este volcán a veces se enciende y explota. Un cuento muy entendedor para pequeños y mayores para saber qué tenemos que hacer cuando este volcán se enciende. Un cuento para saber cómo podemos gestionar la rabia.

Y al final del cuento, unos cuantos consejos para la familia.

*A partir de 4 años, creo que entienden perfectamente el mensaje, y lo transmiten a la perfección a los mayores.

 

4.LEILA. De Míriam Hatibi y Màriam Ben-Arab.

Estrella Polar.

(Más de 3 años).

4. IMG-6413

Leila es una niña de piel morena, y tiene un gran amigo, Héctor. Comparten muchas coses juntos, pero los adultos a veces no hacemos las cosas muy bien.

Es un bonito cuento que nos da la oportunidad de enriquecernos y ser más felices aunque seamos diferentes. Nos enseña el valor y la riqueza de la diversidad.

#diversidad y #convivencia escrita por Míriam Hatibi e ilustrada por Màrian Ben-Arab. Un cuento ideal para tener en casa i en la escuela.

*A partir de 4-5 años, creo que entienden perfectamente el mensaje, y lo transmiten a la perfección a los mayores.

 

5.¿DE DONDE VIENEN LAS IDEAS? De Jordi Amenós y Albert Arrayás.

Akiara books.

(Más de 3 años).

5. IMG-6416

Un día Julia se quedó en casa a dibujar con sus amigos y se quedó en blanco. Les preguntó de dónde venían las ideas, pero nadie supo contestarle. Pero Luke, conocía alguien que lo sabía… Un bonito libro sobre la inspiración y la creatividad. Con una guía de lectura muy interesante.

 

6.CREATIVIDAD para los más pequeños. De Rocío Bonilla.

Edebé.

(A partir de 3 años).

6. IMG-6418

Leo y Maggie, son dos grandes amigos que explican sus trucos para despertar su imaginación y su creatividad, a partir de manchas de colores y formas diferentes, a través de diferentes materiales: ceras, lápices, acuarelas. Cualquier elemento se puede convertir en un dibujo.

Un cuento para despertar la imaginación de pequeños y mayores pintando.

 

7.TITO MALABARISTA. De Guido van Genechten.

Editorial Baula.

(De 3 a 12 años).

7. 51511205_2363422347212535_7698359642794291062_n

El mensaje de este cuento es precioso, es una historia muy sencilla que l@s pequen@s entienden a la perfección, y es que el aspecto físico no tiene mucha importancia, tanto da que seamos altos, bajitos, con el pelo rizado o liso, etc. Lo más importante es como es la persona, su interior. ¿Estáis de acuerdo?

 

8.EL PEZ ARCOIRIS. De Marcus Pfister.

Ed. Beascoa.

(A partir de 4 años).

8. IMG-6417

El pez arcoíris, es un pez que llama mucho la atención a l@s pequen@s por sus colores y brillantes en sus páginas. Es el pez más bonito del océano, pero se encuentra solo. Los demás peces no quieren jugar con él. El cuento nos habla del compartir, pero da qué pensar si tiene que compartir algo muy suyo…

 

9.SÓY UN ARTISTA. De Marta Altés.

Blackie Little books.

(De 3 a 8 años).

9. IMG-6412

Un divertido cuento donde el protagonista es un auténtico artista! Todo le inspira, los colores, las formas, las texturas, el movimiento, la naturaleza,… TODO! Pero solo hay un pequeño problema, y es que su madre ve las cosas muy diferente a él…

Creatividad e inspiración que harán reír a l@s más pequen@s!

 

10.LAS PRINCESAS TAMBIÉN SE TIRAN PEDOS. De Ilian Brenman e Ionit Zilberman.

Animallibres.

(De 3 a 8 años).

10. IMG-6414

Un cuento que tiene un toque de humor, y desmonta el mito que las princesas son seres perfectos. El padre de Laura coge el libro secreto de las princesas y le explica a su hija una cosa que nadie sabe… Este cuento descubre un secreto que la gente desconoce. ¿Qué será?

Hasta aquí nuestra lista top 10 de este año! Espero que esta pequeña lista os guste y que podáis compartir un rato divertido y entrañable con vuest@s hij@s.

Feliz lectura!!!

Marona de colors – Mami de colores 🙂

 

Me podéis encontrar en Facebook: marona de colors – mami de colores
Y también en: instagram: maronadecolors_mamidecolores
Si te gusta este post, te agradeceré que lo compartas, y si quieres, puedes seguir el blog para estar al día de las publicaciones.
Gracias!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s