POST EN CATALÀ

 

Un any més, això que llegireu a continuació ho vaig escriure a l’abril del 2017, i continuo pensant el mateix…

M’EXPLIQUES UN CONTE? EXPLIQUEM UN CONTE? No són preguntes meravelloses? I tan si la fan els nostres fills com si la fem nosaltres, no noteu que s’està apunt de crear un moment màgic? Sí, la màgia existeix, es pot crear a tot arreu, a casa, a l’escola, al carrer, al parc, al cel, als núvols, en les estrelles, al sol, a la lluna… La màgia es pot crear a tot arreu.

Els contes, tan meravellosos, amb històries mils en que es senten identificats amb algun personatge fantàstic, perquè imaginin, perquè somiïn, però sobretot, per compartir-lo amb nosaltres, els adults. A mi, m’agraden els contes per poder treballar els valors, les emocions, però sobretot per arribar a abraçar el cor, el dels meus fills, el dels meus alumnes, i el nostre.

Heus aquí, una petita recomanació de contes que agraden molt a nens i nenes (i també pares, mares i mestres), aquesta és la nostra recomanació del 2020.

 

1.LES MEVES PETITES ALEGRIES. DE JO WITEK I CHRISTINE ROUSSEY.

EDITORIAL BRÚIXOLA.

(A partir de 3 anys).

IMG_4448

És un conte preciós, on la protagonista del conte cada nit obrirà una capseta i la seva habitació s’omplirà de somriures. Un conte per aixecar les solapes de cada pàgina i descobrir les petites alegries de cada dia.

 

2.EL VIAJE CÓSMICO DE SATURNINO. (CONTE EN CASTELLÀ). DE RAÚL BERMEJO I NACHO UVE.

EDITORIAL BEASCOA.

(A partir de 5 anys).

IMG_4447

Un conte molt entretingut, on Saturnino, que viu en un planeta molt llunyà i molt avorrit, decideix recórrer l’univers mirant de trobar la diversió. I arribarà a un planeta on tots els habitants es comporten d’una forma estranya. A més, quan acabis el conte, pots continuar passant una estona divertida en família per desenvolupar la creativitat dels més petits.

 

3.EL LLOP I LA CAPUTXETA – La història mai explicada. DE AYESHA L. RUBIO.

EDITORIAL b de blok.

(A partir de 5 anys).

IMG_4449

Un conte on el llop té molta gana, però no li agrada gens caçar. Deambula pel bosc quan, de sobte… Un conte divertit, entretingut i amb una caputxeta i una iaia molt entranyables que et sorprendran amb una història mai explicada.

 

4.EL BUIT. DE L’ANNA LLENAS.

BARBARA FIORE EDITORA.

(A partir de 5 anys).

IMG_4456

La protagonista del conte té una vida feliç i tranquil·la, però un dia allò se’n va i li apareix un gran buit. Un forat que no li agrada gens.

Un conte que ens parla de la resiliència, o la capacitat de sobreposar-se a l’adversitat i trobar-hi un sentit.

 

5.NECESSITO UNA ABRAÇADA. DE AARON BLABEY.

EDITORIAL BARCANOVA.

(A partir de 3-4 anys).

IMG_4455

L’eriçonet només vol una abraçada, però ningú el vol abraçar… perquè punxa! Com ho farà per sentir-se bé? Et sorprendrà de valent!

 

6.D’ON VENEN LES IDEES? DE JORDI AMENÓS I ALBERT ARRAYÁS.

EDITORIAL AKIARA BOOKS.

(A partir de 3-4 ans).

 IMG_4451

Un dia, la Júlia es va quedar a casa amb els seus amics a dibuixar. I de sobte, la Júlia es va quedar en blanc. Va preguntar als altres d’on venen les idees, però ningú no li va saber contestar. Algú els portarà al bosc i emprendran un recorregut que els ajudarà a entendre què han de fer perquè els arribin idees noves, boniques i divertides. Un llibre sobre la inspiració i la creativitat.

 

7.LA NIT DELS PIRATES. DE PETER HARRIS, DEBORAH ALLWRIGHT I CORINA FLETCHER.

EDITORIAL COMBEL.

(A partir de 3-4 anys).

IMG_4452

En aquesta història hi ha uns pirates ben peculiars. Amunt les veles i amunt el pavelló! Tothom a bord, a punt per viure una aventura pop-up! Un conte que us fascinarà a petits i grans!

 

8.L’ELMER. DE DAVID MCKEE.

EDITORIAL BEASCOA.

(A partir de 3-4 anys).

IMG_4446

L’Elmer no és com els altres animals. És un elefant de molts colors: verd, blau, rosa, groc, blanc… Però l’Elmer està tip de ser diferent, i un dia decideix escapar-se del ramat i buscar un remei per tenir el mateix color que els altres elefants. Un conte per tenir en compte la diversitat i que agrada molt als més petits.

 

9.NASCUT DEL COR. DE BERTA SERRANO I ALFONSO SERRANO.

EDITORIAL KÓKINOS.

(A partir de 6 anys).

IMG_4453

Un dia la Rosa es va adonar que el que més volia en aquest món era ser mare… La Rosa i en Carles tenen una il·lusió enorme per ser pares. I ho aconsegueixen, tenen un fill que fan gràcies a l’amor, l’entusiasme i la paciència. Una bonica història per explicar a un infant que és adoptat o adoptada. Un llibre per desdramatitzar l’adopció i explicar que el que realment importa és concebre amb el cor i donar llum amb amor.

 

10.COM FER-SE AMIC D’UN FANTASMA. DE REBECCA GREEN. 

EDITORIAL JOVENTUT

(A partir de 5 anys).

IMG_4450

Si alguna vegada t’ha espantat un fantasma… pots seguir uns passos i uns consells senzills per fer-te amic d’un fantasma. Aprendràs a tenir cura d’una amistat que t’acompanyarà tota la vida. Un conte molt bonic per tractar el tema de l’amistat amb molta dolçor.

 

I fins aquí, la nostra llista top 10 d’aquest any! Espero que un any més, aquesta petita llista us agradi i que pugueu compartir una estona divertida i entranyable amb els vostres fills i filles, o amb els vostres alumnes ben aviat.

Bona lectura!!! I gràcies, gràcies, gràcies per estar aquí un any més.

Marona de colors 🙂

IMG_4441

Em podeu trobar al Facebook: marona de colors
I també a instagram: maronadecolors_mamidecolores
Si t’agrada aquest post, t’agrairé que el comparteixis, i si vols, pots seguir el blog per estar al dia de les publicacions.
Gràcies!!!

 

POST EN CASTELLANO

 

Un año más, esto que leeréis a continuación lo escribí en abril de 2017, y continúo pensando lo mismo… 

 

¿ME EXPLICAS UN CUENTO? ¿EXPLICAMOS UN CUENTO? ¿No son preguntas maravillosas? Y tanto si nos las hacen nuestros hijos como si las hacemos nosotros, ¿no notáis que se está apunto de crear un momento mágico? Sí, la magia existe, se puede crear en todas partes, en casa, en la escuela, en la calle, en el parque, en el cielo, en las nubes, en las estrellas, en el sol, en la luna… La magia se puede crear en todas partes.

Los cuentos, tan maravillosos, con historias mil en que los niños se sienten identificados con algún personaje fantástico, para que imaginen, para que sueñen, pero sobre todo, para compartirlos con nosotros, los adultos. A mí me gustan los cuentos para poder trabajar los valores, las emociones, pero sobre todo para llegar a abrazar el corazón, el de mis hijos, el de mis alumnos, y el nuestro.

Pues aquí, una pequeña recomendación de cuentos que gustan mucho a niños y niñas (y también a padres, madres y maestr@s): esta es nuestra recomendación del 2020.

 

1.MIS PEQUEÑAS ALEGRÍAS. DE JO WITEK Y CHRISTINE ROUSSEY.

EDITORIAL BRÚIXOLA.

(A partir de 3 años).

IMG_4448

Es un cuento precioso, donde la protagonista del cuento cada noche abrirá una cajita y su habitación se llenará de sonrisas. Un cuento para abrir las solapas de cada página y descubrir las pequeñas alegrías de cada día.

 

2.EL VIAJE CÓSMICO DE SATURNINO. DE RAÚL BERMEJO y NACHO UVE.

EDITORIAL BEASCOA.

(A partir de 5 años).

IMG_4447

Un cuento muy entretenido, donde Saturnino, que vive en un planeta muy lejano y muy aburrido, decide recorrer el universo mirando de encontrar la diversión. Y llegará a un planeta donde todos los habitantes se comportan de una forma extraña. Además, cuando termines el cuento, puedes continuar pasando un rato divertido en familia para desarrollar la creatividad de los más peques.

 

3.EL LOBO Y CAPERUCITA – La historia jamás contada. DE AYESHA L. RUBIO.

EDITORIAL B DE BLOK.

(A partir de 5 años).

IMG_4449

Un cuento donde el lobo tiene mucha hambre, pero no le gusta nada cazar. Deambula por el bosque cuando, de repente… Un divertido cuento, entretenido y con una caperucita y una abuela muy entrañables que te sorprenderán con una historia jamás explicada.

 

4.VACÍO. DE ANNA LLENAS.

BARBARA FIORE EDITORA.

(A partir de 5 años).

IMG_4456

La protagonista del cuento tiene una vida feliz y tranquila, pero un día eso se va y le aparece un gran vacío. Un agujero que no le gusta nada.

Un cuento que nos habla de la resiliencia, o la capacidad de sobreponerse a la adversidad y encontrar un sentido.

 

5.NECESITO UN ABRAZO. DE AARON BLABEY.

EDITORIAL BARCANOVA.

(A partir de 3-4 años).

IMG_4455

¡Erizo solo quiere un abrazo, pero nadie quiere abrazarlo… porque pincha! ¿Como lo hará para sentirse bien? ¡Te sorprenderá muy mucho!

 

6.¿DE DÓNDE VIENEN LAS IDEAS? DE JORDI AMENÓS Y ALBERT ARRAYÁS.

EDITORIAL AKIARA BOOKS.

(A partir de 3-4 años).

IMG_4451

Un día, Julia se quedó en casa con sus amigos para dibujar. Y de repente, Julia se quedó en blanco. Preguntó a los demás de dónde venían las ideas, pero nadie le supo contestar. Alguien los llevará al bosque y emprenderán un recorrido que los ayudará a entender que tienen que hacer para que les lleguen nuevas ideas, bonitas y divertidas. Un libro sobre la inspiración y la creatividad.

 

7.LA NOCHE DE LOS PIRATAS. DE PETER HARRIS, DEBORAH ALLWRIGHT Y CORINA FLETCHER.

EDITORIAL COMBEL.

(A partir de 3-4 años).

IMG_4452

En esta historia hay unos piratas muy peculiares. ¡Arriba velas y arriba el pabellón! ¡Todos a bordo, a punto para vivir una aventura pop-up! Un cuento que os fascinará a pequeños y mayores.

 

8.ELMER. DE DAVID MCKEE.

EDITORIAL BEASCOA.

(A partir de 3-4 años).

IMG_4446

Elmer no es como los otros animales. Es un elefante de muchos colores: verde, azul, rosa, amarillo, blanco… Pero Elmer está harto de ser diferente, y un día decide escaparse de la manada y buscar un remedio para tener el mismo color que los otros elefantes. Un cuento para tener en cuenta la diversidad y, que gusta mucho a los más peques.

 

9.NACIDO DEL CORAZÓN. DE BERTA SERRANO Y ALFONSO SERRANO.

EDITORIAL KÓKINOS.

(A partir de 6 años).

IMG_4453

Un día Rosa se da cuenta que lo que más quiere en este mundo es ser madre… Rosa y Carlos tienen una ilusión enorme para ser padres. Y lo consiguen, tienen un hijo que hacen gracias al amor, al entusiasmo y la paciencia. Una bonita historia para explicar a un niño o una niña que es adoptado o adoptada. Un libro para desdramatizar la adopción y explicar que lo que realmente importa es concebir con el corazón y dar a luz con amor.

 

10.CÓMO HACERSE AMIGO DE UN FANTASMA. DE REBECCA GREEN.

EDITORIAL JOVENTUT.

(A partir de 5 años).

IMG_4450

Si alguna vez te ha asustado un fantasma… puedes seguir unos pasos y unos consejos sencillos para hacerte amigo de un fantasma. Aprenderás a cuidar de una amistad que te acompañará toda la vida. Un cuento muy bonito para tratar el tema de la amistad con mucha ternura.

 

¡Hasta aquí nuestra lista top 10 de este año! Espero que esta pequeña lista os guste y que podáis compartir un rato divertido y entrañable con vuest@s hij@s o con vuestros alumnos y alumnas muy pronto.

¡¡¡Feliz lectura!!! Y gracias, gracias, gracias por estar aquí un año más.

Marona de colors – Mami de colores 🙂

IMG_4441

 

Me podéis encontrar en Facebook: marona de colors – mami de colores
Y también en: instagram: maronadecolors_mamidecolores
 
Si te gusta este post, te agradeceré que lo compartas, y si quieres, puedes seguir el blog para estar al día de las publicaciones.
¡¡¡GRACIAS!!!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s