POST EN CATALÀ

En aquest post no trobaràs res que parli d’angoixa ni de por.

Trobaràs 8 experiments/propostes per a dur a terme amb el teu fill o la teva filla per ajudar a entendre i prendre consciència de com d’important és el fet de rentar-se les mans, i a més a més, aquestes propostes els deixarà bocabadats/des.

Activitats que ajuden a treballar el pensament crític, la hipòtesis, la imaginació tot dibuixant com pensen que és la COVID19, i creant-lo després amb plastilina.

I una proposta pels més grans, realitzant un visual thinking del coronavirus.

Segur que no us descobreixo res de nou, però he pensat que estaria bé tenir un recull d’experiments sobre el coronavirus per poder fer amb els infants a casa, i si tot va bé, per fer també amb els alumnes esperem que aviat a l’escola.

EXPERIMENTS/PROPOSTES:

 

 1. Famós és l’experiment amb aigua, pebre i sabó. Un plat amb aigua, tirem pebre, fiquem el dit a l’aigua i veurem que el dit queda ple de pebre, és a dir, de virus. Si suquem un altre dit net al sabó i després al plat amb pebre, veurem com el pebre s’aparta del sabó. Com que és automàtic, els infants al·lucinen.

IMG_2639

 

 1. El mateix experiment que hem explicat anteriorment però canviem el pebre per la purpurina, queda com més vistós. El procediment és el mateix. Els infants es sorprenen igual o més.

 

 1. Experiment amb pintura.
  • Un infant es pinta la mà amb pintura i li dona la mà bruta a un infant que té la mà neta. Què ha passat? Doncs sí, que el que tenia les mans brutes li ha encomanat els virus al que tenia les mans netes.
 • Ens rentem les mans. Però eps! Un se les renta amb aigua i sabó i l’altre només amb aigua. Què ha passat? Doncs sí, el que se les ha rentat amb sabó no té restes de virus (pintura), i el que se les ha rentat només aigua, encara té virus (pintura) a la mà.

 

 1. Experiment del pa, aquest també és un experiment molt conegut. Es tracta d’agafar un tros de pa amb les mans netes i ficar-lo en una bossa transparent, i agafar un altre tros de pa amb les mans brutes, i ficar-lo en una altra bossa transparent. Penjar les bosses en un lloc on puguem veure els canvis que es produeixen cada dia en el pa.

 

Quan els infants comencen a veure el canvi d’estat del pa, queden al·lucinats dels virus que podem portar a les mans “aparentment” netes.

Aquesta transformació es sol donar en uns 7-10 dies.

 

 1. Ens fem un tatuatge. Doncs vinga, agafem retoladors, i ens dibuixem un “tattoo” a les mans. L’experiment consisteix en que quan acabi el dia no hi ha d’haver cap resta de tatuatge a les mans. Això vol dir que ens haurem rentat les mans moooolt bé!!! Felicitats!

IMG_2949

 

 1. Dibuixem la COVID19, com ens l’imaginem?

IMG_2952

 

 1. Fem la COVID19 amb plastilina. Com que ja l’hem dibuixat, perquè no el fem amb plastilina?

IMG_2951

 

 1. Pels més grans, fem un Visual Thinking, on d’una manera molt visual podem entendre i explicar on va aparèixer, perquè estem confinats a casa, què podem fer a casa, quina bona notícia ha arribat de la Xina, recomanacions de què fer i què no fer…

IMG_2620

 

Aquesta proposta ens la van proposar l’escola del meu fill, i va ser un encert, però abans s’ha de mirar el vídeo de l’INFO K on hi ha moltes preguntes i respostes per poder fer el Visual Thinking.

El programa és el del dia 12/03/2020, “Especial tancament d’escoles”: https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/especial-tancament-descoles-pel-coronavirus/video/6034957/

 

Espero que gaudiu realitzant aquests experiments.

Vinga va, un dia més és un dia menys!!!

 

Marona de colors 😊

POST EN CASTELLANO

8 EXPERIMENTOS Y PROPUESTAS PARA TRATAR EL CORONAVIRUS CON L@S NIÑ@S

 

En este post no encontrarás nada que hable de angustia ni de miedo.

Encontrarás 8 experimentos/propuestas para llevar a cabo con tu hijo o hija para ayudar a entender y tomar conciencia de la importancia del hecho de lavarse las manos, y, además, estas propuestas los dejará sorprendidos.

Actividades que ayudan a trabajar el pensamiento crítico, la hipótesis, la imaginación mientras dibujan la COVID19, como se la imaginan ellos y ellas, y creándolo luego con plastilina.

Y una propuesta para los más mayores, realizando un visual thinking sobre el  coronavirus.

Seguro que no os descubro nada nuevo, pero he pensado que estaría bien tener recogito  experimentos sobre el coronavirus para poder hacer con los más peques y porque no, con los más mayores en casa, y si todo va bien, para realizar también con los alumnos y las alumnas en la escuela cuando esto termine.

 

EXPERIMENTOS/PROPUESTAS:

 

 1. Famoso es el experimento con agua, pimienta y jabón. Un plato con agua, tiramos la pimienta, metemos el dedo en el agua y al sacar el dedo veremos que les queda el dedo lleno de pimienta, es decir, de virus. Si metemos otro dedo limpio en el jabón y luego en el plato del agua con pimienta, veremos como la pimienta se aparta del jabón. Como es automático, los niños y las niñas alucinan.

 

IMG_2639

 

 1. El mismo experimento que hemos explicado anteriormente, pero cambiamos la pimienta por la purpurina, queda como más vistoso. El procedimiento es el mismo. Los peques se sorprenden igual o más.

 

 1. Experimento con pintura.

Un/una niñ@ se pinta la mano con pintura y le da la mano sucia a un compañer@ que tiene la mano limpia. ¿Qué ha pasado? Pues sí, que el que tenía las manos sucias le ha contagiado los virus al compañer@ que tenía las manos limpias.

Nos lavamos las manos. ¡Pero ojo! Un/ niñ@ se las lava con agua y jabón y el otr@ solo con agua. ¿Qué ha pasado? Pues sí, el que se las ha lavado con jabón no tiene restos de virus (pintura), y el que se las ha lavado solo con agua, aún tiene virus (pintura) en la mano.

 

 1. Experimento del pan, este también es un experimento muy conocido. Se trata de coger un trozo de pan con las manos limpias y meterlo en una bolsa transparente, y coger otro trozo de pan con las manos sucias, y meterlo en otra bolsa transparente. Colgar las bolsas en un lugar donde podamos ver los cambios que se producen en el día a día en el pan.

Cuando los peques empiezan a ver el cambio de estado del pan, quedan alucinados de los virus que podemos tener en las manos “aparentemente” limpias.

Esta transformación se suele dar en unos 7-10 días.

 

 1. Nos hacemos un tatuaje. Pues venga, cogemos rotuladores, y nos dibujamos un “tattoo” en las manos. El experimento consiste en que cuando el día termine no tenemos que tener ningún resto de tatuaje en las manos. ¡¡¡Esto quiere decir que nos habremos lavado las manos muuuuuuy bien!!! ¡Felicidades!

IMG_2949

6. Dibujamos la COVID19, ¿Cómo nos imaginamos el virus?

IMG_2952

 1. Hacemos la COVID19 con plastilina. Como ya lo hemos dibujado, ¿por qué no lo hacemos con plastilina?

IMG_2951

 

 1. Para los más mayores, hacemos un visual Thinking, donde de una manera muy visual podemos entender y explicar donde apareció el coronaviurs, porqué estamos confinados en casa, qué podemos hacer en casa, qué buena notica ha llegado de la China, recomendaciones que tenemos que tener en cuenta para hacer y qué no hacer…

IMG_2620

Esta propuesta nos la envió la escuela de mi hijo mayor, y fue un acierto, pero antes hay que mirar el vídeo de INFO K donde hay muchas respuestas para poder hacer el Visual Thinking.

El programa es del canal de super3, del día 12/03/2020, “Especial tancament d’escoles (Especial cierres de escuelas)”:

https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/especial-tancament-descoles-pel-coronavirus/video/6034957/

 

Espero que disfrutéis realizando estos experimentos y propuestas.

¡¡¡Venga va, un día más es un día menos!!!

 

Marona de colors_Mami de colores 😊

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s