Aprofitant que ahir vam anar al bosc a buscar el tió, vaig aprofitar per agafar unes quantes pinyes. L’Arnau em va demanar perquè les volia, i li vaig dir que volia fer un experiment. –Un experiment? Va demanar, i tot seguit: -Jo t’ajudo, mama!

I al vespre ens hi vam posar, vam agafar un parell de bols grans. En un hi vam abocar les pinyes i l’altre el vàrem omplir d’aigua. El bol de pinyes, tant l’Arnau com la Júlia el van manipular una mica, les van olorar, i la petita fins i tot se les volia posar a la boca. Fins i tot i vam trobar una aranya petita per entre mig de les pinyes!!!

Com que em miraven esperant qui sap què, li vaig demanar a l’Arnau què passaria si ficàvem les pinyes en el bol d’aigua. I em va dir que flotarien. Li vaig demanar perquè creia allò, i em va dir que les pinyes suren perquè no pesen. I el vaig animar a ficar-les a l’aigua per veure què passava. La petita va voler col·laborar en el procés, quins riures que feien els dos. I el pare que em mirava com demanant, què passaria… hihihihihihi 🙂

Les vam deixar una estona a l’aigua i de tant en tant les observàvem. Aparentment no passava res. Vam jugar una estona al menjador i vaig proposar d’anar a veure les pinyes, no abans sense demanar què creien que hauria passat, i l’Arnau va respondre que com que feia molta estona que estaven a l’aigua, potser s’haurien enfonsat. I… ooohhh, sorpresa!!! Les pinyes s’havien tancat!!! Les pinyes que havíem collit eren obertes, i dins l’aigua s’havien tancat. Que xulo, mama!!!     –I perquè s’han tancat? Vaig demanar… pare i fill esperaven resposta, i la petita volia jugar amb les pinyes en remull… l’explicació és senzilla, les pinyes es tanquen quan es mullen per protegir els seus fruits, els pinyons. L’Arnau se les va mirar i va dir: -Així les pinyes són les mares i cuiden els seus fills, no mama? –Doncs, sí! Així és. Li vaig respondre.

Per últim, vaig proposar de treure-les de l’aigua i deixar-les assecar per veure què passaria… i aquest matí, l’Arnau ha comprovat que ho va ben encertar, s’han tornat a obrir perquè s’han assecat.

És un experiment senzill, però que la mainada estant molt atents. Dies enrere el vam fer a l’escola i va ser interessant tot el suc que en va sortir d’aquell moment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s