POST EN CATALÀ

Doncs aprofitem que estem treballant el projecte del circ, per fer unes matemàtiques divertides amb aquests pallassos tant divertits.

PROPOSTA 1:

Reconeixement grafies números a través de daus amb números (i no puntets). Els infants hauran de remenar el dau, i hauran de reconèixer el número que ha sortit. Després hauran de posar tants llaços al pallasso com indica el dau.

Què estem treballant aquí? Grafia-quantitat, reconeixement números. D’altra banda, al treballar-ho en petit grup, també estem treballant la paciència, esperar el nostre torn, concentració, empatia per l’altre.

Primer comencem amb un dau de numeració de l’1 al 6, si coneixen tots els números, podem jugar amb el dau de numeració del 7 al 12.

PROPOSTA 2:

Aquí la proposta és, tenim els mateixos daus, però afegim un dau de colors, on hem posat a cada cara un gomet d’un color: vermell, groc, blau, verd, rosa i lila.

A la imatge tenim un pallasso malabarista, i li haurem de posar tants “pon-pons” de color X com ens indiqui el dau, per exemple: si tirem el dau i ens surt el 6, i tirem el dau de colors, i ens surt el verd, haurem de posar 6 pon-pons de color verd. Però no ho podem fer amb les mans, els infants podran triar entre diferents pinces i a més estarem treballant la motricitat dels ditets i les mans, estarem treballant diferents atributs gràcies als daus.

IMG_4715

I com en l’anterior activitat, si l’infant reconeix els números més enllà del 6, i està preparat, podem utilitzar el dau amb numeració del 7 al 12.

I com en l’anterior proposta, es pot treballar en petit grup (4-5 infants), i també estem treballant la paciència, esperar el nostre torn, concentració, empatia per l’altre.

Si vols descarregar les següents imatges, clica aquí sobre:

SIM-080663819031313470

SIM-080663819031313490

SIM-080663819031313500

HVMC7865

Amb aquest material, passareu una estona ben divertida amb els més petits. Aquestes propostes són ideals a partir de 4 anys.

Els daus són de la botiga abacus, i els llacets i pon-pons d’un “bazar”.

Si t’ha agradat aquest material i aquestes propostes, subscriu-te al blog per estar al dia de més propostes xules com aquesta, comenta i si vols comparteix. Gràcies!!!

Marona de colors 🙂

Em trobaràs a facebook, i instagram com a: Marona de colors_mami de colores

 

POST EN CASTELLANO

Pués aprovechamos que estamos trabajando el proyecto del circo, para hacer unas matemáticas divertidas con estos payasos tan divertidos.

PROPUESTA 1:

Reconocimiento grafías números a través de dados con números (y no puntitos). L@s peques tendrán que tirar el dado, y tendrán que reconocer el número que les ha salido. Después tendrán que poner tantos lazos al payaso como indica el dado.

¿Qué estamos trabajando aquí? Grafía-cantidad, reconocimiento números. También, al trabajar en pequeño grupo, estamos trabajando la paciencia, esperar nuestro turno, concentración, empatía por el otro.

Primero empezamos con un dado con numeración del 1 al 6, si conocen todos los números, podemos jugar con el dado con numeración del 7 al 12.

PROPUESTA 2:

Aquí la propuesta es, tenemos los mismos dados, pero añadimos un dado de colores, donde hemos puesto en cada cara un gomet de un color: rojo, amarillo, azul, verde, rosa y lila.

En la imagen tenemos un payaso malabarista, y le tendremos que poner tantos “pon-pones” de color X como nos indique el dado, por ejemplo: si tiramos el dado y nos sale el 6, y tiramos el dado de colores, y nos sale el verde, tendremos que poner 6 pon-pones de color verde. Pero no lo podemos hacer con las manos, l@s pequeñ@s podran escojer entre diferentes pinzas, y además estaremos trabajando la motricidad de los deditos y las manos, estaremos trabajando diferentes atributos gracias a los dados.

IMG_4715

Y como en la anterior actividad, si el pequeño/a reconoce los números más allá del 6, y está preparado, podemos utilizar el dado con la numeración del 7 al 12.

Y como en la anterior propuesta, se puede trabajar en pequeño grupo (4-5 peques), y también estamos trabajando la paciencia, esperar el turno, concentración, empatía por el otro.

Si quieres descargarte las siguientes imágenes, clica aquí encima:

SIM-080663819031313470

SIM-080663819031313490

SIM-080663819031313500

HVMC7865

Con este material pasaréis un rato divertido con l@s más pequeñ@s. Estas propuestas son ideales a partir de 4 años.

Los dados son de la tienda abacus y los lacitos y pon-pones de un bazar.

Si te ha gustado este material y estas propuestas, suscríbete al blog para estar al día de más propuestas chulas como esta, cometa y si quieres te invito a compartir. Gracias!!!

Marona de colors_Mami de colores 🙂

Me encontrarás en facebook, e instagram como: Marona de colors_mami de colores

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s