• TENS AQUEST POST EN CATALÀ I CASTELLÀ.
  • TIENES ESTE POST EN CATALAN Y CASTELLANO.

CATALÀ:

Tenia aquest post pendent de l’estiu passat… Vam passar una tarda d’estiu a Mas Casablanca de Taradell. Feia temps que teníem pendent aquesta sortida en família, doncs amb el gran havíem visitat la casa tan en família com amb colla i ens faltava fer-ho amb la petita.

Mas Casablanca és una casa de pagès tradicional, en ella hi podem viure una experiència molt xula en família o amb els amics. És una gran oportunitat perquè els nostres fills i filles coneguin els animals de molt a prop, tant que poden agafar-los (si no tenen por, és clar), i una gran ocasió perquè petits i grans coneguem les arrels de la nostra cultura popular.

No hi ha problemes d’aparcament, ja que hi ha un ampli espai per aparcar els cotxes, un espai perquè els petits i no tant petits puguin corre, portar la bicicleta.

IMG_8412

Només arribar, el masover ens va rebre molt amablement, i ens va presentar a una treballadora de la granja que ens acompanyaria en tot el recorregut, podent veure i tocar els animals, on ens explicaria què mengen, el seu aparellament, la reproducció, tot… també ens explicaria una mica la vida dels pagesos. Aquests cultiven la terra, que amb l’ajut del sol i l’aigua, produeix verdures, gra i farratge per alimentar el bestiar de la granja; i aquest bestiar, a més de proporcionar carn, ous, llet, llana, etc. produeix fems, que tornen a la terra per adobar-la i torna a començar el procés. Podeu trobar més informació a la seva col·lecció de contes de “Les aventures d’en Fermí i la Valentina”, edicionscasablanca@gmail.com.

Bé, ens vam trobar que, ens van proposar un joc, ens van donar un mapa per seguir el recorregut, i en aquesta aventura havíem de trobar 15 ratolins que s’amaguen a la granja!

IMG_8315

Vam conèixer la Nata i la Xocolata, esbrineu el perquè dels noms? I ens van explicar perquè les havien esquilat.

IMG_8313

Embadalits observant els peixos de l’estany…

CCYN4277

La petita a coll del pare es sentia més valenta per tocar els animals, encara que fossin petits, ella es va estimar més ser prudent…

IMG_8317

Bellesa absoluta poder observar i tocar en Nyoc, la Noblesa i l’Elegant… la noia que ens acompanyava, ens va ensenyar com els posava menjar a aquests enormes i bonics animals.

IMG_8324

Que divertit poder enfilar-se a cada pas i poder observar els animalons, en aquest cas el boc i les cabres…

IMG_8326

Alguns objectius de Mas Casablanca, podríem dir que són sentir la natura i aprendre tocant, aquí continuàvem doncs, aprenent i tocant encara que fos fent ganyotes…

IMG_8327

Es movia molt i jo tenia por de fer-li mal, quin cridar que tenia el pobre garrí…

IMG_8333

Observació a primera fila de garrins amb les truges…

IMG_8337

Garrins desmamats… aquests eren una miqueta més grans que els de la foto anterior.

img_8354.jpg

Canvi d’escenari i d’animalons, les vaques i els vedells, la noia que ens acompanyava, va portar una galleda plena de llet, i els nens van quedar parats de la rapidesa en que va buidar la galleda, quina gana, tu!

Continuant amb la visita, també vam poder veure un gran tancat amb l’aviram de paller: gall, gallina, pollastres i les pintades, l’aviram petit: pollets, ànecs, l’aviram d’aigua: ànecs, petits cignes i les oques. Estan tancats per evitar que altres animals com la guilla, l’esparver o les àguiles se’ls puguin emportar.

IMG_8339

Veieu els bancs per poder seure i observar els animals? Són ideals!

I amb tot això, sense oblidar-nos d’anar trobant els ratolins amagats…

IMG_8392

Vam veure el pou, l’hort, el cobert de palla, aquest s’utilitza per emmagatzemar la palla, zona protegida de la pluja i el vent per tal que es conservi.

FBLD6750

Vam entrar a la cabanya i la pallissa, on hi ha les eines que s’utilitzaven abans als camps, les màquines de desgranar el blat de moro, també és el taller…

I ens van donar l’oportunitat de desgranar blat de moro amb les nostres manetes, tota una feina de motricitat fina i gruixuda! Haguéssim desgranat tot el blat de moro!

IMG_8365

Anàvem acabant la visita, i vam entrar a la casa, a l’entrada hi havia un gran moble amb una col·lecció grandíssima de contes d’en Fermí i la Valentina. Com no, en vam comprar un, i vam agafar el de: “La visita de la Valentina“. Mireu quina cara de trempats que fan aquest parell de ratolinets…

Ah, per cert, a la fotografia dels contes, us heu fixat en el gos? En Barak, ens va acompanyar tota l’estona que va durar la visita, carinyós i amb una amiga molt petita, la Lola…

IMG_8410

Mentre els nens jugaven amb en Barak i la Lola (aquesta s’amagava divertida), vam poder parlar amb el masover i dir-li que ens havia encantat de visitar de nou Mas Casablanca i com de bé havíem estat atesos i com ens havíem sentit acompanyats en tot moment. Gràcies per aquest tracte tan proper que teniu 🙂

Ah!, abans de marxar però, vam jugar una mica, mireu, mireu…

IMG_8417IMG_8413

I el refugi, lloc ideal per si vas amb colla gaudir de l’espai de jocs, fer un picnic, prendre la fresca.

Així que apunta, fan visites per a escoles, colles i particulars, podeu trobar més informació a: http://www.mascasablanca.com

Si t’ha agradat aquest post, et convido a compartir-lo i si encara no ets seguidor del blog, t’animes a seguir-lo? Així m’ajudes a créixer i rebràs un correu cada cop que hi hagi post nou. Compartir ens fa grans, moltes gràcies!!!

Agraïda, sempre agraïda.

Cristina (Marona de colors – mami de colores)

 

____________________________________________________________________________________

CASTELLANO:

Tenía este post pendiente del verano pasado… Pasamos una tarde de verano en Mas Casablanca de Taradell. Hacía tiempo que teníamos pendiente esta salida en família, pués con el mayor habíamos visitado la casa en família y con amigos y nos faltaba hacerlo con la pequeña.

Mas Casablanca es una casa de payés tradicional, en ella podemos vivir una experiencia muy xula en familia o con los amigos. Es una gran oportunidad para que nuestros hijos y hijas conozcan los animales de muy cerca, tanto que pueden cojerlos (si no tienen miedo, claro), y una gran ocasión para que pequeños y mayores conozcamos las raíces de nuestra cultura popular.

No hay problemas de aparcamiento, ya que hay un amplio espacio para aparcar los coches, un espacio para que pequeños i no tan pequeños puedan correr, llevar la bicicleta,…

IMG_8412

Solo llegar, el payés, nos recibió muy amablemente, y nos presentó a una trabajadora de la granja que nos acompañaria en tot el recorrido, pudiendo ver y tocar los animales, donde nos explicaria qué comen, su apareamiento, la reproducción, todo… tambien nos explicaria un poco la vida de los masoveros. Estos cultiban la tierra, que con ayuda del sol y el agua, producen verduras, grano y forraje para alimentar el ganado de de la granja; y este ganado, además de proporcionar carne, huevos, leche, lana, etc. producen estiércol, que vuelven a la tierra para adobarla y vuelven a empezar el proceso. Podéis encontrar más información en su colección de cuentos de “Las aventuras de Fermín y Valentina”, edicionscasablanca@gmail.com.

Bien, nos encontramos que, nos propusieron un juego, nos dieron un mapa para seguir el recorrido, y en esta aventura teníamos que encontrar 15 ratones que se escondían por la granja!

IMG_8315

Conocímos a Nata y Xocolata, ¿adivínais el porqué de los nombre? Y nos explicaron porqué las habían esquilado.

IMG_8313

Sorprendidos obserbando los peces del estanque…

CCYN4277

La pequeña en brazos del padre se sentia más valiente para tocar los animales, aunque estos fueran pequeños, ella prefirió ser más prudente…

IMG_8317

Belleza absoluta poder observar y tocar a Nyoc, Noblesa (Nobleza) y Elegant (Elegante)… la chica que nos acompanyaba, nos enseñó como les ponía la comida a estos enormes y bonitos animales.

IMG_8324

Qué divertido poder subirse en todas partes a cada paso y poder observar los animales, en este caso las cabras…

IMG_8326

Algunos objetivos de Mas Casablanca, podríamos decir que son sentir la naturaleza y aprender tocando, aquí continuábamos pués, aprendiendo y tocando aunque fuera haciendo muecas…

IMG_8327

Se mobia mucho y yo tenía miedo de hacerle daño, qué chillidos el pobre cerdito…

IMG_8333

Observación, a primera fila de cerditos con su madre cerda…

IMG_8337

Cerdos desmamados… estos eran un poco más grandes que los de la foto anterior.

img_8354.jpg

Cambio de escenario y animales, las vacas y los terneros, la chica que nos acompañaba, trajo un cubo lleno de leche, y los niños quedaron parados de la rapidez en que el ternero vació el cubo, ¡qué hambre, tu!

Continuando con la visita, también pudimos ver un espacio cerrado con aves: gallo, gallinas, pollos, patos, ocas… Estaban cerrados para evitar que otros animales como las águilas se los puedan llevar.

IMG_8339

¿Véis los bancos para poder sentarse y observar los animales? ¡Són ideales!

Y con todo esto, sin olvidarnos de ir encontrando los ratoncitos escondidos…

IMG_8392

Vimos el pozo, el huerto, el pajar, este se utiliza para guardar la paja, zona protegida de la lluvia y el viento para que se conserve bien.

FBLD6750

Entramos en el cobertijo donde guardan las herramientas que se utilizaban antes en los campos, las máquinas de desgranar las mazorcas de maíz, también el taller…

Y nos dieron la oportunidad de desgranar el maíz con nuestras manitas, todo un trabajo de motricidad fina y gruesa! ¡Hubiéramos desgranado todas las mazorcas de maíz!

IMG_8365

Híbamos terminando la visita, y entramos en la casa, en la entrada había un gran mueble con una colección enorme de cuentos de Fermín y Valentina. Como no, compramos uno, cojimos el de: “La visita de Valentina“. Mirad qué cara de simpáticos hacen este par de ratoncitos…

¡Ah, por cierto!, en la fotografia de los cuentos, ¿os habéis fijado en el perro? Es Barak, nos acompañó todo el rato que duró la visita, cariñoso, y con una amiga muy pequeña, Lola…

IMG_8410

Mientras los niños jugaban con Barak y Lola (ésta se escondía divertida), pudimos conversar con el masover y decirle que nos había encantado visitar de nuevo Mas Casablanca y como de bien nos habíamos sentido de atendidos y acompañados en todo momento. Gracias por el trato tan cercano que tenéis 🙂

¡Ah!, antes de irnos, jugámos un poco por allí, mirad, mirad…

IMG_8417IMG_8413

Y el refugio, sitio ideal si vais en grupo, poder disfrutar del espacio de juegos, hacer un picnic, tomar el fresco.

Así que apunta, hacen visitas para escuelas, grupos y particulares, podéis encontrar más información en: http://www.mascasablanca.com

Si te ha gustado este post, te invito a compartirlo y si aún no eres seguidor del blog, ¿te animas a seguirlo? Así me ayudas a crecer y recibirás un correo cada vez que haya un post nuevo. Compartir nos hace grandes, ¡¡¡muchas gracias!!!

Agradecida, siempre agradecida.

Cristina (Marona de colors – mami de colores)

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s