POST EN CATALÀ

Quina primavera més estranya que està fent aquest any, oi? Tot i així, és l’estació de l’any en la qual estem ara, bé, ja queda poquet per acabar-la i donar pas a l’esperat estiu, i també podem aprofitar per explicar aquest conte per acomiadar doncs, a la senyora primavera.

Abans però, dir-vos que és un conte que forma part de la col·lecció de títols: Les quatre estacions, i són de la Mireia Canals i la Susanna Miravete. Editoral Salvatella.

Un conte que a l’escola l’hem treballat de la següent manera:

 • Explicant el conte, sense més: mostrant les imatges, parlant dels personatges que hi surten, elements que la senyora primavera porta al seu carretó, etc… Ens va molt bé aquest conte per treballar vocabulari.

img_2185.jpg

 • Aquest conte és ideal per treballar també vocabulari en castellà i vocabulari en anglès. A darrere de tot, hi ha un parell de pàgines on hi ha els dibuixos dels elements que surten al conte on al costat del dibuix hi ha la paraula en anglès i en lletra de pal i lletra lligada.
 • Quan l’hem explicat unes quantes vegades, fem que expliquin el conte ells, a veure si recorden el fil de la història.
 • I d’aquest últim punt derivem a fer el joc de la memòria, recordar quins elements són els que la senyora primavera porta al seu carretó.

img_2184.jpg

 • I com que és un conte amb dibuixos molt alegres, poden dibuixar el que més els hi agradi del conte, o fer un dibuix del què els inspiri el conte, o allò que els hagi cridat l’atenció, o allò que la seva imaginació i creativitat els ha portat a crear.
 • Un dia, els vam sorprendre explicant el conte amb els titelles de pals de polo (material elaborat fotocopiant els elements més importants del conte), estaven expectants i esperant el pròxim element que sortiria, però va passar una cosa…

IMG_2187

Quan es va acabar el conte esperaven que sortís també la senyora primavera (feta amb el pal de polo també) per acomiadar-se, i van quedar expectants esperant-la… Ells esperaven la senyora primavera!!! Els vam explicar que potser la senyora primavera ens visitaria l’endemà, així que sabeu què va tocar, oi?

img_2801.jpg

img_2802.jpg

Ja us podeu imaginar l’alegria, oi? 🙂

Doncs aquí sota, teniu els imprimibles per si el voleu treballar tan a casa com a l’escola. A casa m’han ajudat moooolt en tot el procés d’imprimir, retallar, plastificar, tornar a retallar, posem pals de polo, tinc uns ajudants de “luju” 😉

Imprimibles (clicar a sobre on posa primavera):

primavera1 

primavera2 

primavera3 

primavera4

Si us el descarregueu, estaré molt contenta que em feu saber que us fa servei.

Marona de Colors 🙂

 

Em podeu trobar a facebook i a instagram com a: marona de colors _ mami de colores

______________________________________________________________________________________

POST EN CASTELLANO

Qué primavera más rara que está haciendo este año, ¿verdad? Pero es en la estación del año en la que nos encontramos, y ya queda poquito para terminar-la y dar paso al esperado verano. También podemos aprovechar para explicar este cuento para despedirnos pues, de la señora primavera.

Antes pero, deciros, que es un cuento que forma parte de la colección de títulos: Las cuatro estaciones, y son de Mireia Canals y Susanna Miravete. Editoral Salvatella.

Un cuento que en la escuela hemos trabajado de la siguiente manera:

 • Explicando el cuento, sin más: mostrando las imágenes, hablando de los personajes, de los elementos que la señora primavera lleva en su carrito, etc. Nos va muy bien para trabajar vocabulario.

img_2185.jpg

 • Este cuento es ideal además para trabajar vocabulario en inglés. Detrás de todo, hay un par de páginas, donde hay los dibujos de los elementos que salen en el cuento, y donde al lado del dibujo hay la palabra en inglés en letra de palo y letra ligada.
 • Cuando lo hemos explicado unas cuantas veces, hacemos que expliquen el cuento ellos, a ver si recuerdan la historia.
 • Y de este último punto derivamos al juego de la memoria, recordar qué elementos son los que la señora primavera lleva en su carrito.

img_2184.jpg

 • Y como es un cuento con dibujos muy vistosos y alegres, pueden dibujar lo que les guste más del cuento, o hacer un dibujo de lo que les inspire el cuento, o aquello que les haya llamado la atención, o lo que su imaginación y creatividad les llame a crear.
 • Un día, los sorprendimos explicando el cuento con títeres de palos de polo (material elaborado fotocopiando los elementos más importantes del cuento), estaban expectantes y esperando el próximo elemento que saldría, pero pasó una cosa…

IMG_2187

Cuando se terminó el cuento, esperaban que saliera la señora primavera (hecha con el palo de polo también) para despedirse, y quedaron expectantes esperándola… Ell@s esperaban a la señora primavera!!! Les explicamos que a lo mejor vendría a visitarnos al día siguiente, así que ¿sabéis que pasó, verdad?

img_2801.jpg

img_2802.jpg

Ya os podéis imaginar la alegría! 🙂

Pues aquí debajo, tenéis los imprimibles por si lo queréis trabajar en casa o en la escuela. En casa me han ayudado muuuuucho en todo el proceso de imprimir, recortar, plastificar, volver a recortar, poner palos de polo, tengo unos ayudantes de lujo!!! 😉

Imprimibles (clicar encima donde pone primavera):

primavera1 

primavera2 

primavera3 

primavera4

Si os lo descargáis, estaré muy contenta que me digáis que le sacáis utilidad.

Marona de Colors_ Mami de colores 🙂

 

Me podéis encontrar en facebook e instagram como: marona de colors _ mami de colores

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s