POST EN CATALÀ

Avui us presento un recurs de Sant Jordi molt vistós i manipulatiu per petits a partir de 3 anys fins a cicle inicial. Un material molt adaptable segons les necessitats i interessos dels vostres fills/es i/o els vostres alumnes.

Foto rercurs lecto i mates

Amb aquest material podem estimular la lectoescriptura a través de les següents propostes:

 • Identificar els elements de les imatges, lectura imatge i estimular el vocabulari (aquesta proposta a partir dels 3 anys és ideal), a més, podem provocar converses ben interessants a partir de les imatges i la temàtica de Sant Jordi.
 • Practicar la consciència fonològica: estimular els sons, picar síl·labes,… (a partir de 3 anys, i sempre que es pugui és necessari animar a practicar exercicis de consciència fonològica).
 • Relacionar la imatge amb la seva paraula corresponent. Al document hi trobareu les paraules en lletra de pal, lligada i impremta. (Aquesta activitat es pot realitzar a partir dels 4 anys, sempre i quan l’infant mostri interès i estigui motivat i preparat per fer-ho).
 • Confegir amb lletres magnètiques o de fusta les paraules de les imatges. Els infants es poden ajudar amb el model dels llibrets. (Aquesta activitat es pot realitzar a partir dels 4-5 anys, sempre i quan l’infant mostri interès i estigui motivat i preparat per fer-ho).
 • Escriure de manera natural en una llibreta o pissarra el nom dels elements que veiem a les imatges (aquesta proposta a partir dels 5 anys si l’infant mostra interès i està motivat i preparat per fer-ho. I sobretot ideal a partir dels 6 anys, cicle inicial).
 • Escriure de manera natural el què veuen al costat de les imatges (aquesta proposta a partir dels 5 anys si l’infant mostra interès i està motivat i preparat. I sobretot ideal a partir dels 6 anys, cicle inicial).
 • Si imprimiu les imatges en una mida més petita, podeu proposar crear frases amb 3 o 4 imatges. Barrejar les imatges i triar-ne a l’atzar 3 o 4 i crear una frase. (A partir de 6 anys, cicle inicial).
Foto lectoescriptura i confegir paraules

Amb aquest material trobem una proposta per estimular el càlcul i relacionar la grafia amb la quantitat. A més, si hi posem un gomet a darrere, els infants poden comprovar ells mateixos el resultat correcte.

Foto mates

Consell:

Muntar un àlbum (llibret) és una proposta molt atractiva que agrada molt als infants, és molt manipulatiu. En aquesta ocasió he triat muntar l’àlbum amb cartró. Les imatges estan enganxades sobre el cartró i després està envernissat per sobre. Fer els forats, posar les anelles i llestos!

Foto llibrets de cartró

Si t’agrada aquest material, dir-te que quan l’adquireixis, un cop fet el pagament rebràs un correu de confirmació amb el pdf per poder-te’l descarregarés automàtic. A vegades pot anar al correu spam! Mira allà abans d’enviar-me un correu.

Te’l pots descarregar clicant al següent enllaç:

https://maronadecolors.com/producte/recurs-sant-jordi-lecto-mates/

Si et descarregues aquest material, em farà molta il·lusió que comparteixis el post i/o que el comentis.

Gràcies, gràcies, gràcies.

Marona de colors 

*MATERIAL ELABORAT PER @MARONADECOLORS. IMATGES AMB LLICÈNCIA 😉

POST EN CASTELLANO


Recurso de San Jordi, lecto y mates.

Hoy os presento un recurso de San Jordi muy vistoso y manipulativo para los peques a partir de 3 años hasta ciclo inicial. Un material muy adaptable según las necesidades e intereses de vuestros hijos/hijas y/o vuestros alumnos/alumnas.

Foto recurso lecto y mates

Con este material podemos estimular la lectoescritura a través de las siguientes propuestas:

 • Identificar los elementos de las imágenes, lectura imagen y estimular el vocabulario (esta propuesta a partir de los 3 años es ideal), además, podemos provocar conversaciones muy interesantes a partir de las imágenes y la temática de San Jordi.
 • Practicar la consciencia fonológica: estimular los sonidos, picar sílabas… (a partir de 3 años, y siempre que se pueda es necesario animar a practicar ejercicios de consciencia fonológica).
 • Relacionar la imagen con su palabra correspondiente. En el documento encontraréis las palabras en letra de palo, liga e imprenta. (Esta actividad se puede realizar a partir de los 4 años, siempre y cuando el niño o la niña muestre interés y esté motivado y preparado para hacerlo).
 • Componer con letras magnéticas o de madera las palabras de las imágenes. Los peques se pueden ayudar con el modelo de los librillos. (Esta actividad se puede realizar a partir de los 4-5 años, siempre y cuando el niño o la niña muestre interés y esté motivado y preparado para hacerlo).
 • Escribir de manera natural en una libreta o pizarra el nombre de los elementos que vemos en las imágenes (esta propuesta a partir de los 5 años si el niño o la niña muestra interés y está motivado y preparado para hacerlo. Y sobre todo ideal a partir de los 6 años, ciclo inicial).
 • Escribir de manera natural lo que ven al lado de las imágenes (esta propuesta a partir de los 5 años si el niño o la niña muestra interés y está motivado y preparado. I sobre todo ideal a partir de los 6 años, ciclo inicial).
 • Si imprimís las imágenes en un tamaño más pequeño, podéis proponer crear frases con 3 o 4 imágenes. Mezclar las imágenes y escoger al azar  3 o 4 y crear una frase. (A partir de 6 años, ciclo inicial).
Foto lectoescritura y componer palabras

Con este material encontramos una propuesta para estimular el cálculo y relacionar la grafía con la cantidad. Además, si ponemos un gomet detrás, los peques pueden comprobar ellos mismos el resultado correcto.

Foto mates

Consejo:

Montar un álbum (librillo) es una propuesta muy atractiva que gusta mucho a los niños y niñas, ya que es muy manipulativo. En esta ocasión he montado el álbum con cartón. Las imágenes están pegadas sobre el cartón y después está barnizado por encima. Hacer los agujeros, poner las anillas, ¡y listos!

Foto librillos de cartón

Si te gusta este material, decirte que cuando lo adquieras, una vez hecho el pago, recibirás un correo de confirmación con el pdf para podértelo descargar, es automático. ¡A veces puede ir al correo spam! Mira allí antes de enviarme un correo. 

Te lo puedes descargar clicando en el siguiente enlace:

https://maronadecolors.com/es/producte/recurso-san-jordi-lecto-mates/

Si te descargas este material, me hará mucha ilusión que compartas el post y que lo comentes.

Gracias, gracias, gracias.

Marona de colors_mamidecolores 

*MATERIAL ELABORADO POR MARONADECOLORS_MAMIDECOLORES.

IMÁGENES DESCARGADAS CON LICENCIA 😉

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s