16 CANÇONS POPULARS INFANTILS A TRAVÉS D’ENDEVINALLES 

 

Aquí teniu el recurs que us vaig presentar al directe d’ahir per instagram. Un recull de cançons populars infantils amb endevinalles que faran gaudir als més petits i als més grans.

Com ho he adaptat jo? Doncs jugant a través de les endevinalles. Les endevinalles ens porten a treballar el pensament a través de la imaginació, l’enginy,.. i a més, estimulem el llenguatge oral.

La barreja de les endevinalles i cançons farà que els infants s’engresquin a crear ells mateixos les endevinalles a través de preguntes i respostes senzilles: És un animal?, És gran o petit?, Vola?, S’arrossega?, Què menja?, Té pèl, plomes,…?, Quantes potes té?, etc.

I les cançons provoquen un plaer a l’escoltar-les i ganes de repetir-les perquè són cançons que “enganxen”, i a més les recordarem sempre. Són cançons populars de la nostra infantesa.

Tant en les endevinalles com en les cançons, estimulem:

  • La memorització
  • El llenguatge oral: el vocabulari, adquisició de nous fonemes, ajuda a l’infant a expressar-se.
  • Bona entonació, la rima…
  • Les pautes, els silencis…
  • Els gestos, les mirades…

 

El joc amb les paraules està servit, així doncs, comencem a endevinar i cantar?

IMG_3785

Si vau veure el directe, vàreu poder veure que jo a l’aula ho presento amb caixetes de colors primaris, no per res, sinó perquè vaig trobar les caixetes d’aquests colors i em van agradar, petites i baratetes les vaig comprar en un “bazar”.

A cada caixeta hi ha un animal, animalet o animaló dibuixat i pintat en una pedra. Els dibuixos estan pintats amb els retoladors Giotto.

IMG_3797

 

I a dintre de cada caixeta algun element per donar pistes, o per presentar la caixa, això cadascú la seva imaginació.

IMG_3786

Però en aquests moments de confinament, en que les botigues estan tancades, tampoc podem anar a la natura, i potser no disposem ni de caixetes ni de pedres, una alternativa serien els rulls de paper de wc.

En l’enllaç que trobareu més avall, us podeu descarregar les cançons amb imatges per poder ficar dintre els rulls. Havia pensat tapar cada cantó del rull amb un globus, però no en tenim, i una opció seria paper d’alumini, paper de regal, quelcom que tingueu per casa… però això heu de ser vosaltres, busqueu i remeneu que us quedi bé i us agradi.

Consells: Podeu pintar els rulls amb pintura, i tenir els rulls de colors. I els vostres fill i filles us poden ajudar a omplir de pistes els rulls. Passareu una estona plegats compartint idees, materials, maneres de fer, riures, de tot!

Clica aquí sota per descarregar:

Cançons infantils

Què us sembla aquesta proposta? Us convido a deixar el vostre comentari, i si ho compartiu, us ho agrairé, ja que estarem ajudant a que les propostes arribin a més famílies, a més docents i a més infants.

Gràcies de tot cor,

Marona de colors 😊

3 thoughts on “16 Cançons populars infantils a través d’endevinalles (Català)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s