A la revisió dels 4 anys, la pediatra ens va comentar que entre els 4 i 5 anys, s’ha de fer una visita a l’oftalmòleg, i així ho vam fer. Tot bé. L’Arnau tenia la vista correcte. L’oftalmòleg ens va dir que el protocol aconsella que al cap de mig any (més o menys) se n’ha de fer una altra on han de dilatar les pupil·les. Ai mare! Posar gotes als ulls, com ho faríem!? Vam decidir que quan ens toqués fer-ho ja ens en preocuparíem.

Passa el mig any, i el dia abans li expliquem que l’endemà hem d’anar a l’oftalmòleg a mirar de nou la vista, però que aquest cop tirarem unes gotes abans de sortir de casa, i que de camí a Barcelona ho farem 2 cops més. Sorprenentment ens diu: Ah, vale! O sigui que aquella preocupació de tirar gotes ja no hi és.

L’endemà, tot va com una seda. Quan hem arribat a la consulta hem tirat les gotes com si res. Però fa cosa, quines pupil·les, com han crescut!

La primera fase de la visita va bé. Veu tots els dibuixets que li van ensenyant. Des del més gran al més petit. Tot correcte. A la segona fase, ull dret perfecte, però a l’altre, jo ja veig que se’l mira més del compte. Però com una galleda d’aigua freda, ens diu que ha de portar ulleres. Hipermetropia. L’ull esquerre força més la vista que l’ull dret.

La hipermetropia, és la mala visió de prop. Les imatges no s’enfoquen clarament. Els objectes de lluny es veuen bé, però els propers es veuen borrosos.

La hipermetropia es pot experimentar de formes diferents. Algunes no presenten cap tipus de problema, especialment quan són petits, altres, amb una hipermetropia considerable, poden tenir visió borrosa a qualsevol distància, a prop o lluny. És un problema d’enfocament d’imatges.

Ens diu que el que té és normal a la seva edat, però noi, no ho esperàvem i crec que se’ns nota tant a la cara que ens diu que si ens hem de quedar més tranquils demanem una segona opinió.

L’oftalmòleg ens comenta que les hi posarem per correcció, que possiblement siguin uns anys només, però d’això els pares ens ho agafem amb pinces i a ell no li comentem per no crear falses expectatives.

Ens explica que la hipermetropia és molt normal a la infantesa. Així que veurem com va evolucionant tot plegat.

No passa res que porti ulleres, només que sobta, nosaltres l’hem vist sempre bé. Bé, no li hem detectat res al nostre fill, però jo tenia la “mosca” al nas en un moment de la setmana. Els divendres al vespre, és el dia que li deixem la Tablet, i aquí és quan al moment de parlar-li, que l’Arnau et mirava i el veies que obria molt els ulls, els tancava i tornava a obrir. Ara sabem que el que feia és enfocar de nou la vista. Jo creia que era el cansament de la setmana, no sé, al dir a la primera visita que estava bé, doncs jo em deia el mateix, està bé de la vista. Ell no s’ha queixat mai, ni de mal de cap, ni que no veiés…

A l’Arnau, li vam explicar allà mateix el que havia dit l’especialista, i un cop més, una lliçó per part d’ell: Ah! Portaré ulleres com en Pau! 

Doncs sí! Portarà ulleres com en Pau, i què? Ell li donarà la importància que li donem nosaltres. Portar ulleres no és un problema, jo bé que en porto! Al pare li sap greu, i a mi també, però amb la meva feina, li explico al pare de colors amoïnat, que ja he avisat a uns quants pares perquè portin el seu fill a l’oftalmòleg, i no passa res. L’Arnau fa p5, el procés de la lectoescriptura està més present que mai, així que endavant!!!!

Parlant amb el pare, el fet que porti ulleres, per la meva part de sentiment potser de pena o angoixa, ve perquè ell s’hi adapti bé, que les vulgui portar, i sobretot, el com el veuran els companys de classe. 5 anys, són petits, però ja no tant i els pares tenim por que surti algun “graciós” que pugui enriure-se’n. Però parlant amb la seva mestra, la Maria, ens tranquil·litza perquè vetllarà perquè això no passi.

La mare de colors, preocupada per com anirà tot abans no ens arriben les ulleres, ja busca llibres i contes de com poder tractar el tema. I trobo aquest conte: “Jaime y las gafas mágicas” (editorial Blume), una mare anys abans es va trobar igual que nosaltres. Quina alegria que hi hagi pares que comparteixin el mateix, que hagin sentit el mateix que nosaltres. Això ajuda un munt.

Farts de voltar llibreries, no el trobem, sí que n’hi ha algun de conte sobre la vista, però les imatges no m’acaben de convèncer, així que el busquem per internet i…. el trobem!!!!

El mateix dia que l’Arnau estrena les seves súper ulleres del barça, ens arriba també el conte!!!! Li encanta! També a nosaltres! El protagonista del conte, és capaç de veure coses que els altres nens no poden veure!!!! Les seves ulleres, són màgiques! I ja mai més voldrà anar sense elles.

El conte pot ser de gran ajuda perquè els infants que han de portar ulleres li trobin la seva gràcia i fins i tot estiguin orgullosos de dur-les.

I l’Arnau se’n porta el conte a l’escola, i la Maria (la seva tutora) ens diu que tots els nens i nenes de la classe també volen portar ulleres. El deu haver explicat molt bé!!!!

Ara ens hi hem d’anar adaptant. Això costa una mica, ja ens ho va dir l’especialista i la noia de l’òptica. Però paciència, i a poc a poc.

Agraïments:

Diuen que sempre hem de ser agraïts per tot el què ens passa, i jo n’estic molt d’agraïda perquè tot és un aprenentatge. El primer agraïment, al meu fill, perquè per mi és molt especial, i m’ho demostra sempre sorprenent-me amb la seva capacitat d’entendre les coses.

A la Mònica, la mare d’en Pau, que l’he nombrat en l’escrit amb el seu consentiment. I perquè parlar-ne amb tu, hem pogut compartir aquesta explosió de barreja de sentiments.

A la Jèssica, perquè has estat molt pendents de nosaltres aquests dies, preocupant-te per l’Arnau, la mare i el pare. Ets una bona amiga.

A la Maria, la seva tutora, per vetllar pel nostre fill i de les seves ulleres!!!!

A l’Anna (de l’òptica) per atendre’ns tant bé i atendre’ns amb tanta professionalitat.

I gràcies, gràcies, gràcies, a tots els qui aquests dies ens anem trobant i li tireu tants “piropos” a l’Arnau i li dieu com de guapo està amb les seves ulleres, perquè la veritat, ho està!!!! 🙂IMG_3244

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s