POST EN CATALÀ

Quan veig les propostes que fem a l’aula, ja siguin de lectoescriptura com de matemàtiques, la veritat, penso que són engrescadores i motivadores, però tot i així, a vegades això no és prou.

Hi ha infants que pel motiu que sigui, no els acaba d’agradar o no van a les propostes si tu no els hi dius. Perquè estan més interessants en el joc, i és que… són infants! Normal oi que vulguin jugar?

Però és clar, anem a l’escola, i estem pressionats a que els nens i nenes llegeixin, que sàpiguen els números, etc… i mentre més d’hora ho facin millor. Millor per qui? Per a ells i elles? Pels adults? Doncs millor, no!

Crec, que si alguna cosa observem els i les mestres, i que cada dia tenim més clar, és que cada infant té el seu ritme d’aprenentatge, el seu nivell d’aprenentatge és quan està preparat i preparada, que això no vol dir que no tingui la capacitat per aprendre-ho.

Si alguna cosa estic aprenent a fer, és aprendre a observar. Observar en tota la seva essència al nen i la nena que tinc a l’aula. Quins són els seus interessos, què li agrada, què no, què li crida l’atenció, amb qui juga, a què juga, què observa, què fa, què diu, què parla… Eps! Què parla, un infant que tot el dia parla del mateix! D’això neix aquest material. En Messi, els gols, el porter, els “entrenos”, la roba, els números de les samarretes, partits, i més partits…. I quan et parla del que més li agrada se li il·luminen els ulls.

Així que arriba un dia que deixes de donar-hi voltes i t’adones que a partir dels seus interessos l’has motivat. Així, com per art de màgia!

I com per art de màgia crees aquest material. I t’imagines la seva cara, i la d’altres companys que saps que al·lucinaran. I imprimeixo, retallo, plastifico, torno a retallar i… arriba el dia que li ensenyes a aquell infant, a aquells infants, i la cara és un poema! Els ulls surten d’òrbita. BINGO! Em sento més que pagada amb les seves expressions de la cara. I seuen, i comencen a “llegir” el nom dels jugadors. I no, no fan lectura d’imatge, estan “llegint”: MMMMMAAAAARRRRC AAAAAAANNNNDDDRÉEEEE TTTTTEEEEEER SSSSSSTTTTEEEEEEGGGGEEEEEEN. És en Ter Stegen, quin nom més llarg! Ploro de l’emoció! Jo només sabia el nom d’alguns jugadors del Barça, i presenteixo que després d’això durant una temporadeta en seré una experta.

Aquí tens el material de lecto i mates pels teus alumnes “futboleros”, per les teves alumnes “futboleres”!

Descarrega clicant a sobre: Futbol lecto i mates

Trobaràs:

 • Targetes per confegir el nom dels jugadors, de tots els elements del futbol.
 • Camps de futbol de síl·labes
 • Targetes vocabulari separats per síl·labes
 • Sopa de lletres
 • Memori
 • Material grafia-quantitat
 • Camp de futbol per treballar la lateralitat i posició de les pilotes
 • Camp de futbol per treballar les sumes
 • Pilotes de futbol

 

Amb tot aquest material ja tens per jugar, motivar, llegir, comptar… amb els teus alumnes, però és un material amb moltes possibilitats.

Així que, que tinguis una bona jugada i que el gaudeixis molt!!! Ja saps que si te’l baixes, el comparteixes, l’utilitzes,… estaré contenta que em deixis un comentari.

Gràcies!

Marona de colors 🙂

 

POST EN CASTELLANO

Cuando veo las propuestas que hacemos en el aula, ya sean de lectoescritura como de matemáticas, la verdad, pienso que son motivadoras, pero a veces eso no es suficiente.

Hay peques que por el motivo que sea, no les termina de gustar o no van a las propuestas si tu no se lo dices. Porque están más interesados en el juego, y es que… son niñ@s! ¿Normal verdad que quieran jugar?

Pero claro, vamos a la escuela, y estamos presionados a que los niños y las niñas lean, que sepan los números, etc… y mientras más temprano lo hagan mejor. ¿Mejor para quién? ¿Para ellos y ellas? ¿Para los adultos? Pues mejor, ¡no!

Creo que si alguna cosa observamos los maestros y las maestras, y que cada día tenemos más claro, es que cada niño y cada niña tiene su propio ritmo de aprendizaje, su nivel de aprendizaje es cuando está preparado y preparada, que eso no quiere decir que no tenga la capacidad para aprenderlo.

Si alguna cosa estoy aprendiendo a hacer, es aprender a observar. Observar en toda su esencia al niño y la niña que tengo en el aula. Cuáles son sus intereses, que le gusta, qué no, qué le llama la atención, con quién juega, a qué juega, qué observa, qué hace, que dice, de qué habla… ¡Alto! ¡De qué habla, un niño o niña que todo el día habla de lo mismo! De esto nace este material. Messi, los goles, el portero, los “entrenos”, la ropa, los números de las camisetas, partidos y más partidos… Y cuando te habla de lo que más le gusta se le iluminan los ojos.

Así que llega un día que dejas de darle vueltas y te das cuenta que a partir de sus intereses lo has motivado. Así, ¡como por arte de magia!

Y como por arte de magia creas este material. Y te imaginas su cara, y la de los demás compañeros y compañeras que sabes que alucinaran. Y imprimo, recorto, plastifico, vuelvo a recortar y… llega el día que le enseñas a ese peque, a tus peques, y la cara es un poema! Los ojos salen de órbita. ¡BINGO! Me siento más que pagada con las expresiones de la cara. Y se sientan, y empiezan a “leer” el nombre de los jugadores. Y no, no hacen lectura de imagen, están “leyendo”: MMMMMAAAAARRRRC AAAAAAANNNNDDDRÉEEEE TTTTTEEEEEER SSSSSSTTTTEEEEEEGGGGEEEEEEN. ¡Es Ter Stegen, qué nombre más largo! ¡Lloro de la emoción! Yo solo sabia el nombre de algunos de los jugadores del Barça, y presiento que después de esto durante una temporadita seré toda una experta.

¡Aquí tienes el material de lecto y mates para tus alumnos “futboleros”, para tus alumnas  “futboleras”!

Descarga clicando encima: Futbol lecto y mates castellano

Encontrarás:

 • Tarjetas para componer el nombre de los jugadores, de todos los elementos del futbol.
 • Campos de futbol de sílabas
 • Tarjetas  vocabulario separados por sílabas
 • Sopa de letras
 • Memory
 • Material grafía-cantidad
 • Campo de futbol para trabajar la lateralidad y posición de las pelotas
 • Campo de futbol para trabajar las sumas
 • Pelotas de futbol

Con todo este material ya tienes para jugar, motivar, leer, contar… con tus alumnos y alumnas, pero es un material con muchas más posibilidades.

¡Así que, que tengas una buena jugada y que lo disfrutes mucho! Ya sabes que si te lo bajas, lo compartes, lo utilizas,… estaré contenta que me dejes un comentario.

¡Gracias!

Marona de colors_Mami de colores 🙂

6 thoughts on “FUTBOL LECTO – FUTBOL MATES (CAT/CAST).

 1. El material és súper bonic i significatiu pels infants que els encanta el fútbol, de moment no el puc fer servir perquè a P3 encara no tenim aquest interès però me’l guardo per si en un futur li puc donar un bon ús. Molt agraïada i molt molt bona feina, com sempre!

  GRÀCIES!

  M'agrada

 2. Cristina, sóc l’Anna de classe-ossos, acabo de mirar-lo amb calma i ja me l’he baixat… I com tu dius la cara dels meus “futboleros” quan el vegin no tindrà preu!!! Llàstima que no ho podré ensenyar… Milions de gràcies per compartir aquest material i per elaborar-lo per a tots nosaltres. Ets un amor!!!!

  M'agrada

 3. Hola!
  he trobat el teu material per casualitat buscant justament això al google amb molt poques esperances. Així que estic encantada! ho provaré! en el meu cas amb l’alumnat d’aula d’acollida sense alfabetitzar.

  Gràcies
  Astrid

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s