POST EN CATALÀ

Un any més, això que llegireu a continuació ho vaig escriure a l’abril del 2017, i continuo pensant el mateix…

M’EXPLIQUES UN CONTE? EXPLIQUEM UN CONTE? No són preguntes meravelloses? I tan si la fan els nostres fills com si la fem nosaltres, no noteu que s’està apunt de crear un moment màgic? Sí, la màgia existeix, existeix a través de contes que ens recorden a històries de casa, de l’escola, del carrer, del parc,… ens tele transporten al cel, als núvols, a les estrelles, al sol, a la lluna, ens apropen a les persones que estimem, les que tenim a prop o les que ja no tenim al nostre costat però ens acompanyen des de l’univers…

Els contes, tan meravellosos, amb històries mils en que els fan sentir identificats amb algun personatge fantàstic, per imaginar, per somniar, però sobretot, per compartir-lo amb nosaltres, els adults. A mi, m’agraden els contes per poder treballar els valorsles emocions, però sobretot per arribar a abraçar el cor, el dels meus fills, el dels meus alumnes, i el nostre.

Heus aquí, una petita recomanació de contes que agraden molt a nens i nenes (i també pares, mares i mestres), aquesta és la nostra recomanació del 2021.

1.BENVINGUT, SENYOR MALESTAR

De Míriam Tirado i il·lustracions de Joan Turú

EL CEP I LA NANSA EDICIONS

(A partir de 3 anys)

Un conte sobre criança conscient, respectuós, i en aquest cas per acompanyar la gelosia, quan apareix un germà i la relació mare-fill/a. Inclou una doble pàgina final amb consells de l’autora per a les famílies.

El Max estava estrany des que havia tingut la seva germana, no sabia què li passava, i s’enfadava molt sovint amb els seus pares. Però la seva mare també se sentia confosa, això de tenir dos fills era nou per a ella. Cada dia que passava, la situació es complicava més, però llavors, PUM, va aparèixer un follet, amb barret i maletí, que es presentà a la família com el senyor Malestar i els ajudà a detectar què els passa i com connectar de nou.

2.EL COCODRIL QUE VA VENIR A SOPAR

De Steve Smallman i il·lustracions de Joëlle Dreidemy

EDITORIAL BEASCOA

(A partir de 3-4 anys, en alguna pàgina el recomana a partir de 5 anys)

Una història plena de valors com l’amistat, la generositat i l’acceptació de les diferències.

El vell llop i l’Estofat, l’ovelleta, són uns amics molt peculiars. No cada dia es veu una amistat tan ferma entre un llop i una ovelleta.

Al final d’una de les seves passejades nocturnes troben un ou estranya terra. ”Una truita!”, pensa el llop. ”Un bebè!”, pensa l’Estofat, i decideix que el millor que poden fer és tenir cura de l’ou i donar-li escalfor fins que faci ”crac” i en surti… un cocodril!

3. EL CUQUEDO

De Clara Cunha i il·lustracions de Paulo Galindro

EDICIONS DEL PIRATA

(A partir de 2 anys)

Per què tots els animals de la selva van d’una banda a l’altra de la selva sense parar? Qui serà el Cuquedo?

Hi ha un rumor a la selva: El Cuquedo, que ningú sap qui és, espanta als animals que es quedin quiets. Què passarà quan es trobin el Cuquedo?

El Cuquedo és un conte infantil molt divertit que podem utilitzar per llegir a nens de més de 2 anys per tal que coneguin els animals, s’ho passin d’allò més bé i aprenguin que la por també pot ser una cosa la mar de divertida.

Aquest conte juga amb la repetició per tal que els nens intueixin què passarà a continuació i participin de la història ja des de la primera lectura.

4.INQUIETA

De Dolores Battaglia i i·lustracions de Cynthia Alonso

SAVANNA BOOKS

(A partir de 3-4 anys, en alguna pàgina el recomana a partir de 5 anys)

Aquest llibre està dedicat a totes les persones inquietes, les que senten pessigolles als peus, al cap, al cor… I què passa quan donem una oportunitat a aquestes inquietuds?

Una nena d’uns 8 anys viu avorrida els seus dies d’escola, sentint sempre un formigueig que no pot controlar i una inquietud que la porta a moure’s més del compte, amb els seus conseqüents càstigs per part dels profes i la seva mare. Sols amb la tia Ines es sent lliure, perquè la seva tia li dona l’impuls per a que sigui ella mateixa.

5.LA BALENA

De Benji Davies

ANDANA EDITORIAL

(A partir de 3-4 anys)

Aquesta és la història d’en Noè, un nen solitari, una balena encallada a la platja i una amistat que canviarà per sempre les seves vides.

En Noè i el seu pare viuen en una casa a la vora del mar. El pare és pescador i per això Noè, durant el dia, només té la companyia dels seus sis gats. Un matí, desprès d’una tempesta, en Noè troba una petita balena encallada a la platja, i decideix emportar-se-la a casa per tenir cura d’ella. En Noè vol mantenir-ho en secret, però no sap quan de temps podrà amagar al seu pare la seva nova mascota.

6. LA CORAL DE LES GRANOTES

De Luc Foccroulle i il·lustracions de Annick Masson

SÍMBOL EDITORS

(A partir de 5-6 anys)

Un llibre que ens ensenya que tots tenim talent per fer alguna cosa bé… només hem de descobrir què!

Formar part de la coral és el somni de totes les granotes de l’estany. L’Arlet té una veu sublim, però és massa petita. La Berta, en canvi, té un cos de cantant, però canta molt malament.

7. LA PASTANAGA

CONTE TRADICIONAL XINÈS i il·lustracions de Laia Domènech

EDITORIAL MILRAZONES

(A partir de 3 anys)

En un bosc, un conill troba un dia una pastanaga​ enorme​. Però precisament aquest dia el conill està satisfet i no té gana. Què pot fer amb ​la seva ​magnífic​a​ troballa?
El primer que se li ocorre és donar-la-hi a un altre animal del bosc: a l’àguila, que ha tingut pollets i segurament necessita ajuda. Però dóna la casualitat que també aquest dia ​a ​l’àguila li ha anat bé i no pot aprofitar la pastanaga. Així que la passa a un senglar, que es troba en la mateixa situació, així que amb gran sorpresa el conill torna a trobar la gran pastanaga a la porta del seu cau, què pot fer amb ella? Et sorprendrà el seu final.

8. PER QUÈ PLOREM?

De Fran Pintadera i il·lustracions d’Ana Sender

EDITORIAL AKIARA BOOKS

(A partir de 5-6 anys)

«Per què plorem?», pregunta el Mario a la mare. I ella li parla de núvols, del mar, de pedres, de cofres i de murs.

Un poètic àlbum il·lustrat que ens recorda que les llàgrimes ens reguen molt lentament i ens fan créixer, ens calmen i són un bàlsam per a les ferides. I que tots plorem: nenes i nens, petits i grans, alts i baixos… un conte preciós.

9. SIEMPRE, SIEMPRE TE QUERRÉ (conte en castellà)

De Hoda Kotb i il·lustracions de Suzie Mason

EDITORIAL BEASCOA

(A partir de 3 anys)

“A l’univers, estaves tu i estava jo, esperant el dia que les nostres estrelles es trobessin”.

Una historia que celebra l’alegria de donar la benvinguda a un nou bebè i com la seva arribada canvia l’univers per sempre. Aquest bonic conte és un tresor per qualsevol nova família.

10. TENGO UN SECRETO… (conte en castellà)

De Clara Castro Quesada i il·lustracions de Javier Gómez-Ferrer

EDITORIAL KRAN CLUB

(A partir de 3 anys)

Tengo un secreto, és un llibre que ajuda als petits i als adults a superar la separació de la tornada a l’escola emocionalment.

Nicolás té un secret. Avui torna a l’escola després de molt de temps. Sap que allà l’esperen molts amics i mils d’aventures, però té una sensació estranya i no vol separar-se de la seva mare. El seu secret l’ajudarà a veure les coses d’una altra manera.

I fins aquí, la nostra llista top 10 d’aquest any! Espero que un any més, aquesta petita llista us agradi i que pugueu compartir una estona divertida i entranyable amb els vostres fills i filles, o amb els vostres alumnes.

Bona lectura!!! I gràcies, gràcies, gràcies per estar aquí un any més.

Marona de colors 😉

Top 10

Em podeu trobar al facebook: marona de colors_mamidecolores
I també a instagram: @maronadecolors_mamidecolores
Si t’agrada aquest post, t’agrairé que el comparteixis, i si vols, pots seguir el blog per estar al dia de les publicacions.
Gràcies!!!

POST EN CASTELLANO 

Un año más, esto que leeréis a continuación lo escribí en abril de 2017, y continúo pensando lo mismo…

¿ME EXPLICAS UN CUENTO? ¿EXPLICAMOS UN CUENTO? ¿No son preguntas maravillosas? Y tanto si nos las hacen nuestros hijos como si las hacemos nosotros, ¿no notáis que se está apunto de crear un momento mágico? Sí, la magia existe, se puede crear en todas partes, en casa, en la escuela, en la calle, en el parque, en el cielo, en las nubes, en las estrellas, en el sol, en la luna… La magia se puede crear en todas partes, y los cuentos nos acercan a esa magia.

Los cuentos, tan maravillosos, con historias mil en que los niños se sienten identificados con algún personaje fantástico, para que imaginen, para que sueñen, pero, sobre todo, para compartirlos con nosotros, los adultos. A mí me gustan los cuentos para poder trabajar los valores, las emociones, pero sobre todo para llegar a abrazar el corazón, el de mis hijos, el de mis alumnos, y el nuestro.

Pues aquí, una pequeña recomendación de cuentos que gustan mucho a niños y niñas (y también a padres, madres y maestr@s): esta es nuestra recomendación del 2021.

1.BIENVENIDO, SEÑOR MALESTAR

De Míriam Tirado e ilustraciones de Joan Turú

EL CEP I LA NANSA EDICIONS

(A partir de 3 años)

Un cuento sobre crianza consciente, respetuoso, y en este caso para acompañar los celos cuando aparece un hermano y la relación madre-hijo/a. Incluye una doble página final con consejos de la autora para las familias.

Max estaba extraño desde que había tenido a su hermana, no sabía que le pasaba, y se enfadaba a menudo con sus padres. Pero su madre también se sentía confundida, eso de tener dos hijos era nuevo para ella. Cada día que pasaba, la situación se complicaba más, pero luego, PUM, apareció un duende, con sombrero y maletín, que se presentó a la familia como el señor Malestar y los ayudó a detectar que les ocurría y como conectar de nuevo.

2.EL COCODRILO QUE VINO A CENAR

De Steve Smallman e ilustraciones de Joëlle Dreidemy

EDITORIAL BEASCOA

(A partir de 3-4 años, en alguna página se recomienda a partir de 5 años)

Una historia llena de valores como la amistad, la generosidad y la aceptación de las diferencias.

El viejo lobo y Estofado, la ovejita, son unos amigos muy peculiares. No cada día se ve una amistad tan firme entre un lobo y una ovejita.

Al final de uno de sus paseos nocturnos encuentran un huevo extraño en el suelo. “¡Una tortilla!”, piensa el lobo. ”¡Un bebé!”, piensa Estofado, y deciden que lo mejor que pueden hacer es vigilar el huevo y darle calor hasta que haga ”crac” y salga… un cocodrilo!

3. CUQUEDO

De Clara Cunha e ilustraciones de Paulo Galindro

EDICIONS DEL PIRATA

(A partir de 2 años)

¿Por qué todos los animales de la selva van de un lado a otro de la selva sin parar? ¿Quién será Cuquedo?

Hay un rumor en la selva: Cuquedo, que nadie sabe quién es, asusta a los animales que se quedan quietos. ¿Qué pasará cuando encuentren a Cuquedo?

Cuquedo es un cuento infantil muy divertido que podemos utilizar para leer a niños y niñas de más de 2 años para que conozcan los animales, se lo pasen bien y aprendan que el miedo puede ser divertido.

Este cuento juega con la repetición para que los niños y niñas intuían qué pasará a continuación y participen de la historia ya des de la primera lectura.

4.INQUIETA

De Dolores Battaglia e ilustraciones de Cynthia Alonso

SAVANNA BOOKS

(A partir de 3-4 años, en alguna página se recomienda a partir de 5 años)

Este libro está dedicado a todas las personas inquietas, las que sienten cosquillas en los pies, en la cabeza, en el corazón…  ¿Y qué pasa cuando damos una oportunidad a estas inquietudes?

Una niña de unos 8 años vive aburrida sus días de escuela, sintiendo siempre un hormigueo que no puede controlar, una inquietud que la lleva a moverse siempre más de la cuenta, con sus consecuentes castigos por parte de los profes y de su madre. Solo con la tía Inés se siente libre, porque su tía le da el impulso para que sea ella misma.

5.LA BALLENA

De Benji Davies

ANDANA EDITORIAL

(A partir de 3-4 años)

Esta es la historia de Noé, un niño solitario, una ballena encallada en la playa y una amistad que cambiará para siempre sus vidas.

Noé y su padre viven en una casa cerca del mar. El padre es pescador y por eso Noé, durante el día, solo tiene la compañía de sus seis gatos. Una mañana, después de una tormenta, Noé encuentra una ballena encallada en la playa, y decide llevársela a casa para cuidarla. Noé quiere mantenerla en secreto, pero no sabe cuánto tiempo podrá esconder a su padre su nueva mascota.

6. LA CORAL DE LES GRANOTES (cuento en catalán).

De Luc Foccroulle e ilustraciones de Annick Masson

SÍMBOL EDITORS

(A partir de 5-6 años)

¡Un libro que nos enseña que todos tenemos talento para hacer alguna cosa bien… solo tenemos que descubrir qué!

Formar parte de la coral es el sueño de todas las ranas del estanque. Arlet tiene una voz sublime, pero es muy pequeña. Berta, en cambio, tiene un cuerpo de cantante, pero canta muy mal.

7. LA ZANAHORIA

CUENTO TRADICIONAL CHINO e ilustraciones de Laia Domènech

EDITORIAL MILRAZONES

(A partir de 3 años)

En un bosque, un conejo encuentra un día una zanahoria enorme. Pero precisamente ese día el conejo está satisfecho y no tiene hambre. ¿Qué puede hacer con su magnífico hallazgo? Lo primero que se le ocurre es dársela a otro animal del boque, pero con gran sorpresa el conejo vuelve a encontrar la gran zanahoria en la puerta de su madriguera, ¿qué puede hacer con ella? Te sorprenderá su final.

8. ¿POR QUÉ LLORAMOS?

De Fran Pintadera e ilustraciones de Ana Sender

EDITORIAL AKIARA BOOKS

(A partir de 5-6 años)

«¿Por qué lloramos?», pregunta Mario a su madre. Y ella le habla de las nubes, del mar, de piedras, de cofres y de muros.

Un poético álbum ilustrado que nos recuerda que las lágrimas nos riegan muy lentamente y nos hacen crecer, nos calman y son un bálsamo para las heridas. Y es que todos lloramos: niños, niñas, pequeños y mayores, altos y bajos… un cuento precioso.

9. SIEMPRE, SIEMPRE TE QUERRÉ

De Hoda Kotb e ilustraciones de Suzie Mason

EDITORIAL BEASCOA

(A partir de 3 años)

“En el universo, estabas tú y estaba yo, esperando el día en que nuestras estrellas se encontraran”.

Una historia que celebra la alegría de dar la bienvenida a un nuevo bebé y como su llegada cambia el universo para siempre. Este bonito cuento es un tesoro para cualquier nueva familia.

10. TENGO UN SECRETO…

De Clara Castro Quesada e ilustraciones de Javier Gómez-Ferrer

EDITORIAL KRAN CLUB

(A partir de 3 años)

Tengo un secreto, es un libro que ayuda a pequeños y adultos a superar la separación de la vuelta a la escuela emocionalmente. Nicolás tiene un secreto. Hoy vuelve a la escuela después de mucho tiempo. Sabe que allí le esperan muchos amigos y amigas y miles de aventuras, pero tiene una sensación extraña y no quiere separarse de su madre. Su secreto lo ayudará a ver las cosas de otra manera.

¡Hasta aquí nuestra lista top 10 de este año! Espero que esta pequeña lista os guste y que podáis compartir un rato divertido y entrañable con vuest@s hij@s o con vuestros alumnos y alumnas.

¡¡¡Feliz lectura!!! Y gracias, gracias, gracias por estar aquí un año más.

Marona de colors – Mami de colores 😉

Me podéis encontrar en Facebook: marona de colors – mami de colores
Y también en: instagram: @maronadecolors_mamidecolores
 Si te gusta este post, te agradeceré que lo compartas, y si quieres, puedes seguir el blog para estar al día de las publicaciones.

¡¡¡GRACIAS!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s