POST EN CATALÀ

 

10 CONTES MÉS QUE ENS AGRADEN A CASA, VERSIÓ 2018!

 Això vaig escriure a l’abril de 2017, i continuo pensant el mateix…

M’EXPLIQUES UN CONTE? EXPLIQUEM UN CONTE? No són preguntes meravelloses? I tan si la fan els nostres fills com si la fem nosaltres, no noteu que s’està apunt de crear un moment màgic? Sí, la màgia existeix, es pot crear a tot arreu, a casa, a l’escola, al carrer, al parc, al cel, als núvols, en les estrelles, al sol, a la lluna… La màgia es pot crear a tot arreu.

Els contes, tant meravellosos, amb històries mils en que es senten identificats amb algun personatge fantàstic, perquè imaginin, perquè somiïn, però sobretot, per compartir-lo amb nosaltres, els adults. A mi, m’agraden els contes per poder treballar els valors, les emocions, però sobretot per arribar a abraçar el cor, el dels meus fills, el dels meus alumnes, i el nostre.

Heus aquí, una petita recomanació de contes que agraden molt a nens i nenes (i també pares, mares i mestres), aquesta és la nostra recomanació del 2018, torno a repetir autors que ens agraden, i comparteixo altres descobriments amb històries fantàstiques.

 

1.EL MEU AMIC EXTRATERRESTRE. De Rocio Bonilla. EEQV6755

Ed. Beascoa.

 És un llibre molt divertit i entretingut. Agrada als més petits perquè en ell hi surt un personatge que, juntament amb el seu amic, ens convida a la reflexió sobre l’amistat, i sobretot a pensar a no fer als altres el que a nosaltres no ens agradaria que ens fessin. Per mi un conte genial!

 

2.LA TALPETA QUE VOLIA SABER QUI LI HAVIA FET ALLÒ AL CAP. De Werner Holzwarth i Wolf Erlbruch. DLBE3644

Ed. Kalandraka.

 Aquest és un llibre que agrada especialment als més petits. I és que, a qui no se li ha fet caca mai un animal a sobre? Doncs això és el que li passa a la talpeta, hi haurà de descobrir qui ha set. És distret, i a cada il·lustració es faran un tip de riure.

 

3.VOLS SER EL MEU AMIC? De Eric Carle. YFDS5566

Kókinos.

 Li agraden al teu/va fillet/a els animals? Doncs aquest conte no et pot faltar. Un ratolinet surt a buscar un amic, però al llarg de la història van apareixent diferents cues, de quin animal seran? Aconseguirà trobar un amic?

 

 

4.JO MATARÉ MONSTRES PER TU. De Santi Balmes. NFUQ2310

Principal dels llibres. La vecina del Ártico.

Un conte per treballar la por a les nits. La Martina és la protagonista d’aquest conte, i quan arribava la nit, tenia por… però el seu pare li dóna una idea perquè no tingui por.

 

 

5.TALPET TERRATRÈMOL. De l’Anna Llenas. SYCE0098

Beascoa.

 Ai el pobre Talpet… Tothom li penja “etiquetes” perquè no para quiet: hiperactiu, pesat, nerviós… una història sobre la hiperactivitat i com aprendre a canalitzar aquesta energia desbordant i plena de llum d’aquest preciós personatge, sense prejudicis i des de l’amor, perquè els més petits comencin a sentir-se bé amb ells mateixos.

 

6.UN JOC. De Hervé Tullet. MCAR7221

Cruïlla.

Un joc per jugar una estona. Un punt groc està molt avorrit, però tu, lector, hauràs de resseguir la línia amb el dit, i ja veuràs què passa… diversió assegurada!

 

7.PALABRAS APESTOSAS – SMELLY WORDS. De Marta Montañà, Maria Monsonet.

Ediciones Lectio. WQGC4022

 A la Júlia tot l’anomenen súperjulieta, i està molt contenta perquè està aprenent a llegir. Però quan comença a llegir les primeres paraules, descobreix que té un súper poder. El vols descobrir?

Aquest conte s’explica en castellà i anglès.

 

8.UN CISTELL DE CIRERES. De l’Alba Castellví Miquel.

Ed. Estrella Polar. PGBG9459

 Un magnífic llibre que conté 7 contes petits on s’expliquen històries que tracten temes com la frustració, l’esforç, l’autoestima, l’autonomia… Com diu l’autora: “L’objectiu: que nens i grans gaudim junts dels contes alhora que eduquem per a la llibertat i la responsabilitat”.

 

9. T’ESTIMO (QUASI SEMPRE). De l’Anna Llenas. LCIU6263

Ed. Estrella Polar.

 Els contes de l’Anna Llenas ens encanten perquè sap tocar les emocions d’una manera molt empàtica. “T’estimo (quasi sempre) ens ajuda a reflexionar sobre perquè ens costa tant acceptar les diferències dels altres. Convida a la comprensió a través d’uns personatges molt divertits que són molt diferents entre si. Acceptar la diversitat no és fàcil, però aconseguiran els seus protagonistes entendre’s entre ells?

 

10.COME TROVARE UNA STELLA (COMO ATRAPAR UNA ESTERLLA). D’oliver Jeffers.

Ed. Zoolibri. IMG_0278

 Aquest conte el vaig comprar a Itàlia aquesta setmana santa. Als petits els hi encanta. Aquesta és la història d’un nen que estimava les estrelles, i cada nit les mirava i desitjava tenir-ne una… i com ho fa per atrapar una estrella?

 

 

Espero que aquesta petita llista us agradi i que pugueu compartir una estona divertida i entranyable amb els vostres fills i filles.

Bona lectura!!!

Marona de colors – Mami de colores 🙂

 

Em podeu trobar al Facebook: marona de colors

I també a instagram: maronadecolors_mamidecolores

Si t’agrada aquest post, t’agrairé que el comparteixis, i si vols, pots seguir el blog per estar al dia de les publicacions.

Gràcies!!!

_______________________________________________________________________________

POST EN CASTELLANO

 

10 CUENTOS MÁS QUE NOS GUSTAN EN CASA, VERSIÓN 2018!

 

Esto escribí en abril de 2017, y continuo pensando lo mismo… 

¿ME EXPLICAS UN CUENTO? ¿EXPLICAMOS UN CUENTO? ¿No son preguntas maravillosas? Y tanto si nos las hacen nuestros hijos como si las hacemos nosotros, ¿no notáis que se está apunto de crear un momento mágico? Sí, la magia existe, se puede crear en todas partes, en casa, en la escuela, en la calle, en el parque, en el cielo, en las nubes, en las estrellas, en el sol, en la luna… La magia se puede crear en todas partes.

Los cuentos, tan maravillosos, con historias mil en que los niños se sienten identificados con algún personaje fantástico, para que imaginen, para que sueñen, pero sobretodo, para compartirlos con nosotros, los adultos. A mí me gustan los cuentos para poder trabajar los valores, las emociones, pero sobre todo para llegar a abrazar el corazón, el de mis hijos, el de mis alumnos, y el nuestro.

Pues aquí, una pequeña recomendación de cuentos que gustan mucho a niños y niñas (y también a padres, madres y maestr@s): esta es nuestra recomendación del 2018, vuelvo a repetir autores que nos gustan, y comparto otros descubrimientos con historias fantásticas.

 

1.MI AMIGO EXTRATERRESTRE. De Rocio Bonilla. EEQV6755

Ed. Beascoa.

Es un libro muy divertido y entretenido. Gusta a los peques porque en el sale un personaje que, juntamente con su amigo, nos invita a la reflexión sobre la amistad, y sobre todo a pensar a no hacer a los demás lo que a nosotros no nos gustaría que nos hicieran. Para mi un cuento genial!

 

2.EL TOPO QUE QUERÍA SABER QUIÉN SE HABÍA HECHO AQUELLO EN SU CABEZA. De Werner Holzwarth i Wolf Erlbruch. DLBE3644

Ed. Kalandraka.

 Este es un libro que gusta especialmente a los más pequeños. Y es que, ¿a quién no se le ha hecho nunca caca un animal encima? Pues eso es lo que le pasa al topo, y tendrá que descubrir quién ha sido. En cada ilustración se hacen un hartón de reír.

 

3.¿QUIERES SER MI AMIGO? De Eric Carle. YFDS5566

Kókinos.

 ¿Le gustan a tu hij@ los animales? Pues este cuento no te puede faltar. Un ratoncito sale a buscar un amigo, pero a lo largo de la historia van apareciendo diferentes colas, ¿de qué animal será? ¿Conseguirá encontrar un amiguito?

 

4. YO MATARÉ MONSTRUOS POR TI. De Santi Balmes. NFUQ2310

Principal dels llibres. La vecina del Ártico.

Un cuento para trabajar el miedo a las noches. Martina es la protagonista de este cuento, y cuando llega la noche, tiene miedo… pero su padre le da una idea para que no tenga miedo.

 

5.TOPITO TERREMOTO. De Anna Llenas. SYCE0098

Beascoa.

 Ai el pobre Topito… Todo el mundo le cuelga “etiquetas” porque no para quieto:  hiperactivo, pesado, nervioso… una historia sobre la hiperactividad y como aprender a canalizar esta energía desbordante y llena de luz de este precioso personaje, sin prejuicios y des del amor, para que los más peques empiecen a sentirse bien con ellos mismos.

 

6. UN JUEGO. De Hervé Tullet. MCAR7221

Cruïlla.

Un juego para pasar un buen rato. Un punto amarillo está muy aburrido, pero tu, lector, tendrás que seguir una línea con el dedo, y ya verás que sucede… diversión asegurada!

 

7.PALABRAS APESTOSAS – SMELLY WORDS. De Marta Montañà, Maria Monsonet.

Ediciones Lectio. WQGC4022

A Julia la llaman súperjulieta, y está muy contenta porque está aprendiendo a leer. Pero cuando empieza a leer sus primeras palabras, descubre que tiene un súper poder. ¿Lo quieres descubrir?

En las páginas de este cuento, encontrarás la historia en castellano y en inglés.

 

8.UNA CESTA DE CEREZAS. De Alba Castellví Miquel. PGBG9459

Ed. Estrella Polar.

Un magnífico libro que contiene 7 cuentos pequeños donde se explican historias que tratan temas como la frustración, el esfuerzo, la autoestima, la autonomía… Como dice la autora: “El objetivo: que niños y mayores disfrutemos juntos de los cuentos al mismo tiempo que educamos para la libertad y la responsabilidad”.

 

9.TE QUIERO (CASI SIEMPRE). De Anna Llenas. LCIU6263

Ed. Estrella Polar.

Los cuento de Anna Llenas nos encantan porque sabe tocar las emociones de una manera muy empática. “Te quiero (casi siempre) nos ayuda a reflexionar sobre porqué nos cuesta tanto aceptar las diferencias de los demás. Invita a la comprensión a través de unos personaje muy divertido que son muy diferentes entre ellos. Aceptar la diversidad no es fácil, pero ¿conseguirán sus protagonistas entenderse entre ellos?

 

10.COME TROVARE UNA STELLA (COMO ATRAPAR UNA ESTERLLA). D’oliver Jeffers.

Ed. Zoolibri. IMG_0278

Este cuento lo compré en Italia esta semana santa. A los peques les encanta. Esta es la historia de un niño que amaba las estrellas, y cada noche las miraba y deseaba tener una… ¿y cómo lo hace para atrapar una estrella?

 

 

Espero que esta pequeña lista os guste y que podáis compartir un rato divertido y entrañable con vuest@s hij@s.

Feliz lectura!!!

Marona de colors – Mami de colores 🙂

 

Me podéis encontrar en Facebook: marona de colors – mami de colores

Y también en: instagram: maronadecolors_mamidecolores

Si te gusta este post, te agradeceré que lo compartas, y si quieres, puedes seguir el blog para estar al día de las publicaciones.

 Gracias!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s