M’EXPLIQUES UN CONTE? EXPLIQUEM UN CONTE? No són preguntes meravelloses? I tant si la fan els nostres fills com si la fem nosaltres, no noteu que s’està apunt de crear un moment màgic? Sí, la màgia existeix, es pot crear a tot arreu, a casa, a l’escola, al carrer, al parc, al cel, als núvols, en les estrelles, al sol, a la lluna… La màgia es pot crear a tot arreu.

Els contes, tant meravellosos, amb històries mils en que es senten identificats amb algun personatge fantàstic, perquè imaginin, perquè somiïn, però sobretot, per compartir-lo amb nosaltres, els adults. A mi, m’agraden els contes per poder treballar els valors, les emocions, però sobretot per arribar a abraçar el cor, el dels meus fills, el dels meus alumnes, i el nostre.

Heus aquí, una petita recomanació de contes que agraden molt a nens i nenes (i també pares, mares i mestres):

 1. DE QUÈ FA GUST LA LLUNA? De Michael Grejniec.

És un llibre divertit i entretingut. Agrada als més petits perquè en ell hi surten animals de la selva, i aquests ens ensenyaran com fer les coses junts i després compartir-les, doncs d’aquesta manera fan millor gust.

IJFA2784

 

 

 

 

 

 

 

2. ENDEVINA COM T’ESTIMO. De McBratney.

És un llibre molt tendre. Agrada a petits i grans perquè en ell es veu com una mare llebre i un fill llebre es diuen contínuament com s’estimen, i intenten mesurar l’amor que es tenen, però és tant difícil mesurar els sentiments. Un conte amb un final molt emotiu. MREK1862

3. EL MONSTRE DE COLORS. De l’Anna Llenas.

És un llibre ideal per a treballar les emocions, per identificar-les, per ajudar a diferenciar-les. En el conte, el protagonista és un monstre!!! I aquest té un embolic d’emocions, que amb l’ajuda d’una nena posarà ordre al que sent tot posant colors a les emocions.

ABAF5556

 1. EL PUNT. De Peter H. Reynolds.

Un conte per treballar la frustració de pensar que no sabem o creure que no tenim creativitat. Tots en tenim, però els adults som allà per animar a despertar-la en els infants que creuen que no la tenen. Un conte on el protagonista canvia la seva tristesa per una actitud positiva i comença a dibuixar lliurement i sense poder parar.

FKHE6634

 1. L’ERUGUETA GOLUDA. De Eric Carle.

Aquest és un divertit conte pels més menuts de la casa. Alguns conceptes que podem treballar són els colors (molt vius en el conte), els dies de la setmana, els nombres… Un conte on la protagonista és una erugueta que té molta gana i es menja tot allò que es va trobant, i què li passarà a l’erugueta després de menjar tant?

En nens més grans, ideal per treballar conceptes com: capoll, eruga, papallona, metamorfosi… sigui com sigui, un divertit i enriquidor conte de colors.

ICQQ8604

 1. FREDERICK. De Leo Lionni.

A mi aquest conte m’encanta. És la història d’un ratolinet que aprecia tot el que té al seu voltant, fins i tot les coses més insignificants pels ulls dels altres. Aprecia estar amb els altres, parlar, estima l’hivern, i és que en Frederick és un poeta que porta als qui més estima a la màgia de valorar les petites coses del dia a dia i que sovint no li donem importància.

HLEM0584

 1. MARECRIT. De Jutta Bauer.

És un conte senzill, sense gaire text però amb un missatge clar. Ens vol fer adonar que els pares també ens equivoquem, i que sabem demanar perdó, i és que no som perfectes, i com a persones que som, també ens costa controlar les nostres emocions. Un conte que no deixarà indiferents ni petits ni grans.

UMVI2024

 1. MARE, DE QUIN COLOR SÓN ELS PETONS? De Carla Pott i Elisenda Queralt.

De quin color us imagineu que són els petons? Un tendre i bonic conte per menjar-nos a petons als nostres fills, per apropar-nos, per acaronar-nos i sentir aquella escalforeta que només els nostres fills ens poden donar, que només la mare i el pare saben donar… I com en el conte de “El monstre de colors”, cada color el relaciona amb unes emocions, en uns estats d’ànim, en uns sentiments. Segur que us agradarà a petits i grans.

KRCH9383

 1. SI JO FOS UN GAT. De l’Anna Llenas i Paloma Sánchez Ibarzábal.

Els contes de l’Anna Llenas ens encanten perquè sap tocar les emocions d’una manera molt empàtica. “Si jo fos un Gat” ens ajuda a posar-nos a la pell dels altres d’una manera divertida. Si ens poséssim en el lloc dels altres, quines són les seves necessitats, què sent,… doncs de ben segur que l’entendríem molt millor.

SMBE4726

 1. UN LLIBRE. D’Hervé Tullet.

Aquest conte ens convida al joc a petits i grans. Només amb cercles blaus, grocs i vermells, cercles petits, grans i més grans, el conte ens porta a voler girar la pàgina una i una altra vegada, per veure quina proposta ens espera a cada pas. Un conte on la concentració, la diversió i el joc són els protagonistes. Un conte que l’infant voldrà repetir i repetir sense parar.

HCOT3970

Espero que aquesta petita llista us agradi i que pugueu compartir una estona divertida i entranyable amb els vostres fills i filles.

Bona lectura!!!

Marona de colors 🙂

Em podeu trobar al Facebook: marona de colors
I també a instagram: maronadecolors_mamidecolores

________________________________________________________________________

Entrada en castellano:

LOS 10 CUENTOS QUE MÁS NOS GUSTAN EN CASA

¿ME EXPLICAS UN CUENTO? ¿EXPLICAMOS UN CUENTO? ¿No son preguntas maravillosas? Y tanto si nos las hacen nuestros hijos como si las hacemos nosotros, ¿no notáis que se está apunto de crear un momento mágico? Sí, la magia existe, se puede crear en todas partes, en casa, en la escuela, en la calle, en el parque, en el cielo, en las nubes, en las estrellas, en el sol, en la luna… La magia se puede crear en todas partes.

Los cuentos, tan maravillosos, con historias mil en que los niños se sienten identificados con algún personaje fantástico, para que imaginen, para que sueñen, pero sobretodo, para compartirlos con nosotros, los adultos. A mí me gustan los cuentos para poder trabajar los valores, las emociones, pero sobre todo para llegar a abrazar el corazón, el de mis hijos, el de mis alumnos, y el nuestro.

Pues aquí, una pequeña recomendación de cuentos que gustan mucho a niños y niñas (y también a padres, madres y maestr@s):

 1. ¿A QUÉ SABE LA LUNA? De Michael Grejniec.

Es un libro divertido y entretenido. Gusta a los más pequeños porque en el salen animales de la selva, y estos nos enseñaran como haciendo las cosas juntos y luego compartirlas, pues de ésta manera saben mejor.

 1. ADIVINA CUÁNTO TE QUIERO. De McBratney.

Es un libro muy tierno. Gusta mucho a pequeños y mayores porque en él se ve como una madre liebre y su hijo liebre se dicen continuamente cuánto se quieren, e intentan medir el amor que se tienen, pero es tan difícil medir los sentimientos… Un cuento con un final muy emotivo.

 1. EL MONSTRUO DE COLORES. De Anna Llenas.

Es un libro ideal para trabajar las emociones, para identificarlas, para ayudar a diferenciarlas. En el cuento, el protagonista es un monstruo!!! Y éste tiene tal lio de emociones que con la ayuda de una niña, podrá poner orden a lo que siente poniendo colores a sus emociones.

 1. EL PUNTO. De Peter H. Reynolds.

Un cuento para trabajar la frustración de pensar que no sabemos o creemos que no tenemos creatividad. Todos la tenemos, pero los adultos estamos allí para animar a despertarla en los niños y niñas que creen que no la tienen. Un cuento donde el protagonista cambia su tristeza por una actitud positiva y empieza a dibujar libremente y sin poder parar.

 5. LA PEQUEÑA ORUGA GLOTONA. De Eric Carle.

Éste es un divertido cuento para los más “peques” de la casa. Algunos conceptos que podemos trabajar son los colores (muy vivos y alegres en el cuento), los días de la semana, los números… Un cuento donde la protagonista es una pequeña oruga que tiene mucha hambre y se come todo aquello que va encontrando, y ¿qué le pasará a la oruguita después de tanto comer?

Para los niños más mayores ideal para trabajar conceptos como: oruga, mariposa, metamorfosis,… sea como sea, un divertido y enriquecedor cuento de colores.

 1. FREDERICK. De Leo Lionni.

A mi éste cuento me encanta. Es la historia de un ratoncito que aprecia todo lo que tiene a su alrededor, incluso las cosas más insignificantes para los ojos de los demás. Aprecia estar con los otros, hablar, ama el invierno, y es que Frederick es un poeta que lleva a los que más quiere a la magia de valorar las pequeñas cosas del día a día y que muy a menudo no le prestamos la importancia que merecen.

 1. MADRECHILLONA. De Jutta Bauer.

Es un cuento sencillo, sin mucho texto pero con un mensaje muy claro. Nos quiere hacer ver que los padres también nos equivocamos, y que sabemos pedir perdón, y es que no somos perfectos, y como personas que somos, también nos cuesta controlar nuestras emociones. Un cuento que no dejará indiferente ni a pequeños ni mayores.

 1. MAMA, ¿DE QUÉ COLOR SON LOS BESOS? De Carla Pott y Elisenda Queralt.

¿De qué color os imagináis que son los besos? Un tierno y bonito cuento para comernos a besos a nuestros hijos, para acercarnos, para acariciarnos y sentir esa sensación que solo nuestros hijos nos pueden dar, que solo mamá y papá saben dar… y como en el cuento “El monstruo de colores”, cada color lo relaciona con unas emociones, en unos estados de ánimo, en unos sentimientos. Seguro que os gustará a pequeños y mayores.

 1. SI YO FUERA UN GATO. De Anna Llenas y Paloma Sánchez Ibarzábal.

Los cuentos de Anna Llenas nos encantan porque sabe tocar las emociones de una manera muy empática. “Si yo fuera un gato” nos ayuda a ponernos en la piel de los demás de una manera divertida. Si nos ponemos en el lugar de los otros, cuáles son sus necesidades, que sienten… seguro que los entenderíamos mejor.

 1. UN LIBRO. De Hervé Tullet.

Este cuento nos invita al juego a pequeños y mayores. Solo con círculos azules, amarillos y rojos, círculos pequeños, grandes y más grandes, el cuento nos lleva a querer girar la página una y otra vez para ver qué propuesta nos espera a cada paso. Un cuento donde la concentración, la diversión y el juego son los protagonistas. Un cuento que los pequeños querrán repetir y repetir sin parar.

Espero que ésta pequeña lista os guste y que podáis compartir un ratito divertido y entrañable con vuestros pequeños y pequeñas.

¡Feliz y buena lectura!

Marona de colors 🙂

Me podéis encontrar en Facebook: marona de colors
Y también en instagram: maronadecolors_mamidecolores

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s