POST EN CATALÀ

Saber quines activitats ens esperen en el dia a dia, als infants els fa sentir segurs, i perquè no dir-ho, als adults també.

I un recurs que ens pot ajudar tant a casa com a l’escola, és creant el nostre propi horari del dia/setmana o quadre de rutines. Aquest horari a més, els ajudarà a orientar-se i organitzar les tasques de cada dia.

 

Saber organitzar-se des de petits i seguir un ordre, ajuda als nens i nenes a:

  • Anticipar-se a l’acció.
  • A integrar i comprendre el dia a dia.
  • Dona seguretat, aquesta s’aconsegueix en bona part a través de la quotidianitat.
  • Afavoreix l’autonomia: per exemple, si un infant té psicomotricitat, se li pot demanar que prepari el xandall, vambes, motxilla… El mateix per preparar les extraescolars.
  • A situar-se en el temps: per exemple, si avui som dilluns, demà serà…?

Tot això és aprenentatge!!!

Com diu el currículum i orientacions d’educació infantil (segon cicle) del departament d’ensenyament: L’organització de les activitats quotidianes, de cada dia, i la seva seqüenciació ordenada són elements educatius molt importants. Permeten organitzar l’activitat i la situació en el temps i l’espai.

Recordar que també hem de ser flexibles, i si un dia no es pot fer quelcom que està establert a l’horari/quadre de rutines, sigui pel motiu que sigui, doncs no passa res.

En aquest post, trobareu més de 60 imatges per poder crear el vostre horari/quadre de rutines. Si ets docent, també tens un pdf amb més de 60 imatges per crear l’horari/quadre de rutines de l’aula. Ho podeu organitzar junts i, de la manera que us vagi bé.

Nosaltres, quan el teníem a casa, l’elaboràvem junts, així parlàvem de les imatges, del nom dels dies de la setmana, les estacions, les festes, les tradicions,… podeu organitzar-ho com us vagi millor.

A les fotografies, podeu veure com les imatges estan enganxades en una làmina de suro, pot ser un cartró i, està tot enganxat amb velcro per posar i treure fàcilment. A mesura que va passant el temps i van entenent el funcionament del calendari i l’horari, es pot afegir un espai per posar el mes, l’estació de l’any, etc.

Descarrega aquí:

Quadre de rutines casa: Quadre de rutines casa

Quadre de rutines escola: Quadre de rutines escola

Espero que us sigui útil i que si l’utilitzeu m’ho feu saber, estaré molt i molt contenta.

Marona de colors 🙂

(Em podeu trobar també al facebook, instagram i tiktok)

POST EN CASTELLANO

Saber qué actividades nos esperan en el día a día, normalmente a los más pequeños les hace sentirse seguros, y por qué no decirlo, a los adultos también.

Y un recurso que nos puede ayudar tanto en casa como en la escuela, es creando nuestro propio horario del día/semana o cuadro de rutinas. Este horario además, nos ayudará a orientarnos y organizar las tareas de cada día.

 

Saber organizarse desde pequeños y seguir un orden, ayuda a los niños y a las niñas a:

  • Anticiparse a la acción.
  • A integrar y comprender el día a día.
  • Da seguridad, esta se consigue en buena parte a través de la cotidianidad.
  • Favorece la autonomía: por ejemplo, si un/a niñ@ le toca psicomotricidad, se le puede pedir que prepare el/ella el chándal, bambas, mochila… Lo mismo para preparar las extraescolares
  • A situarse en el tiempo: por ejemplo, si hoy somos lunes, mañana será…?

¡Todo es un aprendizaje!

Como dice el currículum y orientaciones de educación infantil (segundo ciclo) del departament d’ensenyament: La organización de les actividades cuotidianas, de cada día, y su secuenciación ordenada son elementos educativos muy importantes. Permiten organizar la actividad y la situación en el tiempo y espacio.

Recordar que también tenemos que ser flexibles, y si un día no se puede hacer algo que está establecido en el horario sea por el motivo que sea, pues no pasa nada.

En este post, encontraréis más de 60 imágenes para poder crear vuestro horario/cuadro de rutinas. Si eres docente, también tienes un pdf con más de 60 imágenes para crear el horario/cuadro de rutinas del aula. Lo podéis organizar de la manera que mejor os vaya a todos.

Nosotros cuando lo hicimos en casa, lo elaboramos juntos, así, hablábamos de las imágenes, del nombre de los días de la semana, las estaciones del año, las fiestas, las tradiciones,… podéis organizarlo como queráis.

En las fotografías, podéis ver como las imágenes estan pegadas en una lámina de corcho, podéis utilizar un cartón también y, está todo pegado con velcro para poner y quitar fácilmente de la lámina de corcho. A medida que va pasando el tiempo y los niños y niñas van entendiendo el funcionamiento del calendario/horario o cuadro de rutinas, se puede poner en un espacio el mes, la estación del año, etc.

Podéis descargar las imágenes aquí:

Cuadro de rutinas casa: Quadre de rutines casa

Cuadro de rutinas escuela: Quadre de rutines escola

Espero que os sea útil y que si lo utilizáis nos lo hagáis saber.

Marona de colors – Mami de colores 🙂

(Me puedes encontrar también en facebook, instagram y en tiktok)

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s