ESCAMPAMENTA AMB ELS TAPS DE PLÀSTIC

Avui diumenge, mentre esmorzàvem, l’Arnau em diu: -mama, què podem fer avui?

I… per un instant he pensat en una cosa que encara no havia gosat treure pensant que la petita encara era petita per jugar-hi, ja que ara tot va a la boca i s’ha d’estar amb mil ulls. Els taps de plàstic (de totes les mides i colors). A casa fa temps que reciclem els taps, i quan tenim una bona bossada doncs els donem. Ara però, en tornem a tenir molts i avui ha estat una bona ocasió per a jugar-hi.

Fa setmanes que pots del “cola-cao”, pots de llet de fer les farinetes, etc… els anem guardant i la petita hi va jugant, passa estones a terra, fent rodolar els pots, donant-los cops, guardant-t’hi coses, les torna a treure…

I avui m’he atrevit a treure els taps de plàstic a veure què passava… Li he dit a l’Arnau: -Mira Arnau què trauré ara… M’ha mirat amb cara de sorpresa. Em diu: -La bossa dels taps? –Sí. Li he respòs. –Quan tu eres petit, també hi jugaves. A veure què en feu tu i la Júlia de tot això, però haurem d’estar al cas que no se’n fiqui cap a la boca.

I he agafat els pots grossos i juntament amb els taps, allà ho he deixat tot, al mig del terra de la cuina, no hi ha hagut nens durant una bona estona. Bé, si hi ha hagut nens, més aviat no hi ha hagut demanda de pares durant una estona, ells no han pas jugat amb silenci, només faltaria!!! Reien i cridaven, i sorprenentment la petita ens ha fet gràcia perquè agafava taps petits i intentava enroscar-los amb els grossos. Ha intentat fer encaixos amb taps de la mateixa mida. Al veure al germà que ficava taps als pots, ella feia el mateix. També l’imitava quan el germà omplia i omplia i girava el pot fent caure tots els taps, quina escampamenta! No paraven de riure! La petita a vegades feia servir la mà d’escombra mentre reia amb el soroll dels taps cap aquí i cap allà. Visca l’enrenou!!!

Aquest joc tant simple d’avui, té el nom de Joc heurístic. És un joc on a les escoles bressol hi és molt present a les aules d’infants d’entre 12 i 24 mesos. El joc heurístic és un joc de descoberta, on ficar i treure, tapar i destapar, omplir i buidar, obrir i tancar, encaixar, arrenglerar, abocar, fer lliscar, estirar, agrupar i separar, prémer, penjar i despenjar, comparar, aparellar… són algunes de les coses que es poden fer en aquest tipus de joc. Avui, els petits de casa n’han fet unes quantes d’activitats d’aquestes amb els taps.

A les escoles bressols, disposen de més material per jugar a aquest joc, com: trossos de mànega de diferents llargades, diàmetres i colors, cadenes de plàstic i metàl·liques, taps de suro, agulles d’estendre de plàstic i de fusta, taps de plàstic, taps metàl·lics, rul·los dels cabells, claus, clauers, petxines, anelles de fusta, argolles dels tovallons,…

A casa és impossible tenir tantes coses, però de ben segur que taps, agulles d’estendre, petxines, rulls de paper de cuina o de vàter, i alguna coseta més, tots en tenim. Així que animeu-vos que la diversió està assegurada!

La segona part del joc, és la de recollir, que no és tant divertida, l’adult ha de mostrar a l’infant que el material es recull i es fica dintre els pots o bosses de roba. Jo ho he intentat, però quan la petita ha vist que tenia uns quants taps dintre un vol enorme, ha agafat el vol i l’ha abocat completament fent que la seva rialla divertida motivés a que el germà fes el mateix J vaia dos!!!!

De què me n’he adonat avui… que ja estem en una altra etapa. M’ha fet adonar que la panera dels tresors fa uns dies que no se la mira, ja no li atrau… aix! Haurem d’endreçar-la, la petita es fa gran! I el gran, ha passat una estona divertida intentant fer construccions i seriacions amb els diferents taps, perquè hi havia sa germana que allò que feia el germà, allà anava ella a acabar-lo d’ajudar, hihihihihi 🙂

IMG_3915 IMG_3913 IMG_3916

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s