POST EN CATALÀ

Quina hora és? Aquesta és una pregunta habitual des de l’estiu passat que fa el gran de casa, mentre al mateix temps, mira el rellotge de la cuina, mira on són col·locades les agulles, i diu, són les 9h en punt, o falta una hora per anar a escola, o d’aquí trenta minuts arriba el pare de la feina, etc…

I amb tanta curiositat, i tanta insistència amb el rellotge, que al final hem decidit posar-nos de valent a aprendre les hores, i de quina manera comencem?

  • Agafant el rellotge gran de la cuina i marcant els minuts en gran (com si el rellotge es transformés en una flor).

IMG_E7145

Clica aquí sota per descarregar:

Minuts per penjar al rellotge

  • Treballant els diferents tipus de rellotges: analògic i digital, i ho hem fet amb taps. Hem elaborat el següent material que podràs descarregar-te de la companya de @creaduca, l’Anna. Encara no t’has passat pel seu blog, el seu instagram o el seu facebook? No t’acabaràs tot el material que hi té!

 

Quan tinguem tot això ben assolit, introduirem la lectura correcta de l’hora en català i el seu vocabulari, i és que entendre els quarts no és tasca fàcil, tampoc hem de corre, cada infant és un món (no em cansaré de repetir-ho), però una manera de poder aprendre de manera divertida és a través del joc. Així que, juguem?

Marona de Colors 🙂

Em podeu trobar a ig i facebook amb el nom: Marona de colors _ Mami de colores

____________________________________________________________________________________

POST EN CASTELLANO

¿Qué hora es? Ésta es una pregunta habitual des del verano pasado que hace el mayor de la casa, mientras al mismo tiempo, mira el reloj de la cocina, mira donde están colocadas las agujas del reloj, y dice, son las 9h en punto, o falta una hora para ir a la escuela, o dentro de treinta minutos llega papá de trabajar, etc.

Y con tanta curiosidad, y tanta insistencia con el reloj, al final hemos decidido aprender las horas, y ¿de qué manera empezamos?

  • Cogiendo el gran reloj de la cocina y marcando los minutos en grande (como si el reloj se transformara en una flor).

IMG_E7145

Clicar aquí debajo para descargar:

Minuts per penjar al rellotge

  • Trabajando los diferentes tipos de relojes: analógico y digital, y lo hemos hecho con tapones. Hemos elaborado el siguiente material que podrás descargarte de la compañera de @creaduca, Anna. ¿Aún no te has pasado por su blog, su instagram o su facebook? No te terminarás todo el material que tiene!

 

Cuando tengamos todo esto bien aprendido, introduciremos la lectura correcta de la hora en catalán y su vocabulario, y es que entender los quartos no es tarea fácil, tampoco hay que correr, cada niño/a es un mundo (no me cansaré de repetirlo), pero una manera de poder aprender de manera divertida es a través del juego. Así que, ¿jugamos?

Marona de Colors 🙂

Me podéis encontrar en ig i facebook con el nombre: Marona de colors – Mami de colores

2 thoughts on “Les hores/Las horas

  1. Uau, quina feinada de material! I molt útil. I què difícil és aprendre a dir les hores correctament en català. Jejejeje. Jo personalment tinc molt ficat al cap el ‘menys quart’ i m’hi he de repensar molt cada cop que els meus alumnes em demanen la hora.

    Liked by 1 person

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s