En els últims dies he parlat d’aquest conte a diferents marones que es troben amb el dubte de treure o no el xumet o pipa. Vull compartir el conte que a l’Arnau en aquell moment li va anar tant bé. Quan l’Arnau va deixar la pipa tenia 2 anys i 4 mesos. Quan li vam explicar aquest conte va ser perquè cada cop tenia més dependència de la pipa, la volia a tothora. El vam treballar durant dues setmanes ben bones abans de fer el pas. Li encantava el conte, potser pel fet que un gos li pren la pipa a la protagonista del conte, després al gos li pren el gat, a aquest un ocell, a aquest un peix… tothom se l’ha ficat a la boca. Una història que als més petits els hi agrada. Fins que és clar, quan li arriba de nou la pipa a la nena, aquesta no la vol, ecs!!! Si tothom li ha xumat la pipa!!!!

I així va ser que, aprofitant que a casa tenim dues gatones, un dia l’Arnau, es va trobar les pipes a les menjadores de les gates. Quan ho va veure, va dir que no les volia, que li havia passat com a la Bruna del conte!!!!

El seu pare i jo no donàvem crèdit!!! Realment havia estat així de fàcil? Durant el dia en vam anar parlant del tema. Fins que a la nit, la va demanar, li vam recordar el què havia passat aquell dia, que les gatetes les havien xumat. Li vam demanar si volia que les anéssim a buscar, però va respondre amb un: NOOOOO!!!

He de dir, que vam guardar un parell de pipes per si a mitja nit plorava demanant-la o si la necessitava en algun moment d’intranquil·litat de la nit… però no, la nit va anar bé. I la següent nit, va tornar a demanar la pipa, i li vam tornar a explicar què havia passat el dia abans, li vam tornar a demanar si la volia, va dir que no, i la nit va anar bé. No la va demanar més. Aquell conte va rodolar uns dies més, i encara quan el veu, se’l mira i parlem de com ja no va voler més les pipes.

Realment, amb l’Arnau va ser així. Això no vol dir que a tots els nens els hi vagi bé aquest conte, o aquest recurs. Cada nen i nena és un món i a cadascú coneix el que li pot anar bé o no al seu fill o filla 🙂

Jo explico la nostra experiència per si algú li serveix.
IMG_2919

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s